Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΕΝΑ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΓΕΜΑΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Με επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή το απόγευμα 29 Οκτωβρίου, παρά την αρχική ανησυχία αν ο χώρος θα παρέμενε ανοικτός ή όχι ΨΗΝΑΚΕΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΛΟΓΩ… & ΩΣ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ν.Α., η ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) ) σε συνεργασία με την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Μαραθώνος, στον μοναδικό χώρο του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου στο Μαραθώνα, όπου ασφυκτικά γεμάτο, κατακλύστηκε από κόσμο και θέμα είχε τον ''Αθλητικό Τουρισμό στο Μαραθώνα: Ευκαιρίες και Προοπτικές''.

Στην ημερίδα "το παρών" έδωσαν τόσο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μαραθώνος κ.κ. Σπ. Λιβαθινός, Δήμητρα Κάκαρη και Π. Αλεξανδρής, ο Πρόεδρος  της Δ.Ε. Μαραθώνος Άγγελος Λένας, η Πρόεδρος της Δ.Ε Βαρνάβα Χαρά Ασημακοπούλου, ο πολιτευτής Γ. Κότσιρας, η Πρόεδρος του Συλλόγου ‘’Τύμβος’’, εκπρόσωποι συλλόγων, καθώς και πλήθος κόσμου.
Στη διάρκεια της ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις για τις προοπτικές του αθλητικού τουρισμού στο Μαραθώνα, όπως και τα λάθη που έχουν γίνει κατά καιρούς για να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για την ευρύτερη περιοχή από το brand Μαραθώνας.
Χαιρετισμούς απηύθυναν τόσο η κα. Αναστασία Παππά, Δημοτική Σύμβουλος Μαραθώνος,  Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Μαραθώνος, Μέλος της ΕΝΑ, που τόνισε την ανάγκη ενεργειών για την τουριστική προβολή του Μαραθώνα, όπως ο αθλητικός τουρισμός, ενώ ο Πρόεδρος της ΕΝΑ  κ. Νεκτάριος Καλαντζής τόνισε ότι η περιοχή διαθέτει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να γίνει πόλος τουρισμού, σε αθλητικό επίπεδο, αναφέροντας ότι η παρουσία της ΕΝΑ στο Μαραθώνα λίγες ημέρες πριν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, μόνο τυχαία δεν είναι.
Ο Καθηγητής Ιστορίας της Σχολής Ικάρων, Κωνσταντίνος Λαγός αναφέρθηκε στην παγκόσμια σημασία του Μαραθώνα και τα νέα δεδομένα της ιστορικής έρευνας που έχει κάνει, καθώς και τη σημασία της νικηφόρας Μάχης του Μαραθώνα εναντίον των Περσών, σε σχέση με την εγκαθίδρυση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, όπως και τον άθλο του δρομέα Φειδιππίδη.
 Ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνος Σπύρος Ζαγάρης ως  Πρέσβης της Φλόγας του Μαραθωνίου Δρόμου και Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας αναφέρθηκε στον Μαραθώνιο Δρόμο ως Θεμέλιο της Ανάπτυξης του Αθλητικού Τουρισμού στο Μαραθώνα, παραθέτοντας τις εμπειρίες του από τα ταξίδια στην Κίνα και την αγάπη των Κινέζων για τον Μαραθώνα ώστε να έρθουν να τον επισκεφθούν και τόνισε την ανάγκη δημιουργίας υποδομών, προκειμένου να έρθουν τουρίστες στην περιοχή από όλα τα μέρη του κόσμου.
Η  Υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Ντόρα Πάλλη αναφέρθηκε στον Ολυμπισμό και τον Τουρισμό και ότι πρέπει οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες να αναλάβουν πρωτοβουλίες από μόνες τους, με εθελοντές και αγαστή συνεργασία αυτοδιοίκησης και πολιτείας.
Με τη σειρά της, η Μαρία Πολύζου, Μαραθωνοδρόμος, Κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ στο Μαραθώνιο, Πρέσβειρα του Μαραθωνίου Δρόμου και Προπονήτρια της Marathon Team Greece ανέφερε τις εμπειρίες της ως αθλήτρια σε διεθνείς αγώνες και τι έχει δει να κάνουν στο εξωτερικό, όπου εκατομμύρια άνθρωποι συμμετέχουν σε Μαραθωνίους, με τον Μαραθώνιο ως Μοχλό Ανάπτυξης για τον Τουρισμό.
Ενώ η Δρ. Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη, Πρόεδρος & Ιδρύτρια Spetses mini Marathon παρέθεσε στο κοινό το δικό της πολύ επιτυχημένο αγώνα που διοργανώνει στις Σπέτσες, το «Spetses mini Marathon ως ένα case study επιτυχημένου αθλητικού τουρισμού και σύμπραξης ιδιωτικών και δημοσίων φορέων, αναφέροντας ότι μόνο από τους αγώνες, ο τζίρος στις Σπέτσες των 3.500 κατοίκων ανέρχεται σε 1.500.000 ευρώ μόνο τις ημέρες των αγώνων, με 100% πληρότητα σε όλα τα ξενοδοχεία και δωμάτια του νησιού, Οκτώβριο, σε εποχή μη τουριστική και προέτρεψε το Μαραθώνα να επικεντρωθεί σε marketing, στοχευμένα social media, εξεύρεση χορηγών, με ιδιωτικές πρωτοβουλίες που θα απεγκλωβίσουν τις όποιες ενέργειες γίνουν από τη δημοσιονομική γραφειοκρατία και κυρίως πολύ δουλειά που θα φέρει αποτελέσματα στην περιοχή τα επόμενα χρόνια, μιας και το τρίαθλο που διοργανώνεται στο νησί των Σπετσών, θα μπορούσε να γίνει και στο Μαραθώνα ως ξεχωριστή διοργάνωση.
 Τέλος, τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο γνωστός δημοσιογράφος Αντώνης Κατσαρός και υπεύθυνοι διοργάνωσης ήταν ο Νεκτάριος Καλαντζής, Πρόεδρος της ΕΝΑ και η Αναστασία Παππά, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Μαραθώνος, Μέλος ΕΝΑ και Δημοτική Σύμβουλος Μαραθώνος.
http://www.kirkinews.gr
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.