Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Άλλη  μια σχολική χρονιά ξεκίνησε και στο Δήμο Μαραθώνα με τα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης να παραμένουν. Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης αλλά και του Δήμου Μαραθώνα να παρουσιάσουν ότι όλα ξεκίνησαν ομαλά.

Ταυτόχρονα προβληματισμός υπάρχει στους γονείς ότι  ορισμένα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και της Ένωση  της περιοχής  κινούνται στη λογική του μπαλώματος των προβλημάτων στις όποιες αντιδράσεις,ερωτήματα, απορίες, η ανησυχία στους κόλπους των γονιών αλλά και των εκπαιδευτικών.
  Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα έγκαιρα είχε ζητήσει τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και των Σχολικών Επιτροπών,κάτι που δεν έγινε, ώστε να συζητήσουν ενοψει  της έναρξης της σχολικής χρονιάς τα προβλήματα που υπάρχουν.
  Η νέα σχολική χρονιά για άλλη μια φορά βρίσκει δεκάδες μαθητές του Δήμου μας σε κοντέινερ και σε άλλους ακατάλληλους χώρους.
  Οι γονείς για άλλη μια φορά  καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη,προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα δυστυχώς με την παρότρυνση ορισμένων μελών από τα Δ. Σ. των Συλλόγων Γονέων και της Ένωσης και ταυτόχρονα να ρίχνει ο ένας το μπαλάκι στον άλλο.  Δήμος-κυβέρνηση-διευθυντές σχολείων, τα προβλήματα να παραμένουν και η πολιτική της κυβέρνησης για την “κανονικότητα” και την μείωση κονδυλίων τα οποία πάνε στο πηγάδι του χρέους, να συνεχίζεται.
  Χαρακτηριστικό είναι το πρόβλημα που έχει προκύψει στο Γυμνάσιο Μαραθώνα στο όποιο πάνω από δεκαπέντε παιδιά είχαν επιλέξει να διδαχτούν Γαλλικά σε ξεχωριστό τμήμα, αναγκάζονται να παρακολουθούν Γερμανικά παρά το γεγονός ότι υπάρχει καθηγήτρια την οποία για να συμπληρώσει τις ώρες, την κάνουν μπαλάκι στο Λύκειο καθώς και στο Γυμνάσιο της Νέας Μάκρης.   
  Η περίπτωση αυτή είναι χαρακτηριστική, εξυπηρετεί την πολιτική της κυβέρνησης, που σε μία πορεία θέλει να πετάξει εκπαιδευτικούς έξω από το σχολείο .
Επίσης ενδεικτικός  είναι ο  ρόλος του Δήμου, ο οποίος δια της Αντιδημάρχου, είχε το θράσος να πει ότι στο θέμα αυτό δεν μπορεί να παρέμβει ο Δήμος, λες και έχει ασχοληθεί με όλα τα άλλα.
  Λες και δεν έφταναν όλα τα άλλα ήρθε και η απόφαση της κυβέρνησης που μαζί με άλλα σχολεία της χώρας, υποβιβάζει και το Δεύτερο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης σε 8θέσιο.
  Αυτό έρχεται μετά τη στάση κοροϊδίας της Δημοτικής Αρχής που για να ξεφορτωθεί τους γονείς που ήρθαν να διαμαρτυρηθούν σε προηγούμενο Δ. Σ., είχαν το θράσος να πούνε ότι ο Δήμαρχος θα έλυνε το πρόβλημα προσωπικά τοποθετώντας ένα κοντέινερ για γραφείο.
  Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα καλεί τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους κατοίκους της περιοχής να απορρίψουν την “επιστροφή στην κανονικότητα” που προωθεί η κυβέρνηση και στα ζητήματα της εκπαίδευσης, εκτός από τις συντάξεις τους μισθούς, της ελαστικές μορφές εργασίας:
   Να αγωνιστούν για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης με ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού για τα ζητήματα της παιδείας.
  Για έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης
  Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.
 Να μην περάσει το σχέδιο για το νέο ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό λύκειο.
 Έξω οι σπόνσορες και οι “ευεργέτες” που διαπαιδαγωγούν αρνητικά τα παιδιά μας.
 Για ένα σχολείο που ικανοποιεί πλήρως όλες τις ανάγκες των παιδιών μας, χωρίς να χρειάζεται να βάζουμε εμείς το χέρι στην τσέπη.
 Για δωρεάν πρόσβαση σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες
 Για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους μαθητές, άμεση υποδομή για δωρεάν δελτία υγείας.
Δεν μας αξίζει αυτή η εκπαίδευση εν έτη 2017
Δεν μας αξίζει το σχολείο της μιζέριας.
     
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.