Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Ζ.Γκάμπριελ προς Β.Σόιμπλε: « «Μετέτρεψες την Ευρώπη σε ένα σωρό από ερείπια που θα πρέπει τώρα να μαζέψουν άλλοι»

Ζ.Γκάμπριελ προς Β.Σόιμπλε: « «Μετέτρεψες την Ευρώπη σε ένα σωρό από ερείπια που θα πρέπει τώρα να μαζέψουν άλλοι»Mια πολύ σκληρή επίθεση κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, την ημέρα που ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναλάμβανε το νέο του πόστο στη γερμανική Βουλή δηλώνοντας ότι «μετέτρεψε την Ευρώπη σε ένα σωρό από ερείπια που θα πρέπει τώρα να μαζέψουν άλλοι». 
Την στιγμή δηλαδή που εδώ στην Ελλάδα κάποιοι πλέκουν το εγκώμιο το πρώην πλέον Γερμανού ΥΠΟΙΚ ο οποίος κυριολεκτικά ισοπέδωσε την χώρα μας, οι ίδιοι οι συμπατριώτες του έχουν καταλάβει την μεγάλη ζημιά την οποία έκανε σε όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

O B.Σόιμπλε έγινε συνώνυμο της σκληρότητας και του γερμανικού «παρτακισμού». «Η Γερμανία να περνάει καλά και όλοι οι άλλοι...». Επί των ημερών του η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη έγινε όνειρο... θερινής νυκτός.
Σε μια κοινή συνέντευξη σε μια σειρά από γερμανικές εφημερίδες ο κ. Γκάμπριελ δήλωσε ότι ο τέως υπουργός Οικονομικών με την αδυσώπητη συμπεριφορά του «κατάφερε να στρέψει όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. εναντίον της Γερμανίας».
Βρετανικά ΜΜΕ πάντως στηρίζουν τον Β.Σόιμπλε αναφέροντας ότι ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ υπηρετούσε ως υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος της Γερμανίας για μεγάλο μέρος του χρονικού διαστήματος που περιέγραψε.
Βέβαια αμελούν να πουν ότι το κόμμα του Β.Σόιμπλε και της Α.Μέρκελ έδινε την βασική κυβερνητική γραμμή. Όσο για τον Γκάμπριελ από τότε ασκούσε βαριά κριτική κατά του Β.Σόιμπλε.
«Ο κ. Σόιμπλε είναι μια διχαστική φιγούρα στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Ως ο μακροβιότερος υπουργός Οικονομικών της Ανγκελα Μέρκελ, o κ. Σόιμπλε δέχεται συγχαρητήρια στη Γερμανία επειδή βρισκόταν στο “τιμόνι” σε μια περίοδο οικονομικής δύναμης για τη χώρα» λέει η βρετανική εφημερίδα The Telegraph, και συνεχίζει: «Αλλά είναι μισητός σε χώρες όπως η Ελλάδα για τη βαθιά αποστροφή του στη διάσωση των οικονομικά ασθενέστερων χωρών της νοτίου Ευρώπης».
Οι δηλώσεις αυτές του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είναι το πρώτο σοβαρό δείγμα ότι οι πολιτικές του Σόιμπλε δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστες ούτε εντός της κυβέρνησης Μέρκελ και πως να είναι αφού τις πλήρωσε το SPD το οποίο και στήριξε την κυβερνητική πλειοψηφία.
Ο Γκάμπριελ και το κόμμα του, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), μπήκαν στην κυβέρνηση Μέρκελ το 2013 και πλήρωσαν ακριβά το τίμημα αυτό στις εκλογές του περασμένου μήνα, όταν και έπιασαν τα χαμηλότερα εκλογικά ποσοστά της ιστορίας τους.
Παρότι το SPD δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση και θα προτιμήσει να παραμείνει στην αντιπολίτευση, ο Γκάμπριελ και άλλοι υπουργοί παραμένουν στην κυβέρνηση ενώ η κ. Μέρκελ προσπαθεί να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση.
Οι δηλώσεις του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ φαίνεται ότι γίνονται αποδεκτές από αρκετά μέλη του κόμματός του, καθώς οι βουλευτές του SPD δεν χειροκρότησαν μετά την εκλογή του Σόιμπλε ως προέδρου της γερμανικής βουλής. 
Η αλήθεια πάντως προκύπτει από τα αποτελέσματα. Και το αποτέλεσμα είναι ότι ο άνθρωπος αυτός είναι μισητός πανευρωπαϊκά, είτε αρέσει αυτό είτε όχι σε κάποιους εδώ πέρα.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.