Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Δεν αυξάνονται τα τέλη ύδρευσης, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, για το 2018, στο Δήμο Ωρωπού

Δεν  θα αυξηθούν τα τιμολόγια ύδρευσης, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Ωρωπού κατά το 2018. Αυτό αποφάσισε κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, αν και η Αντιπολίτευση άσκησε δριμεία κριτική ζητώντας δραστική μείωση των τελών, εκτιμώντας ότι οι πολίτες διέρχονται μεγάλη οικονομική στενότητα.

Η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι το 2015 έγιναν μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια κοινής ωφέλειας και ότι θα έπρεπε ο δήμος να προχωρήσει πλέον σε μειώσεις.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γιώργος Γιασημάκης υποστήριξε ότι χάνονται χιλιάδες κυβικά νερού στο δρόμο από διαρροές και τόνισε ότι θα πρέπει να πληρώσουμε στην ΕΥΔΑΠ 14 εκατ. κυβικά νερού ενώ χρεώνουμε μόλις τα 7 εκατ. κυβικά στους δημότες.
Ο κ. Γιασημάκης είπε χαρακτηριστικά: «Πληρώνουμε τις διαρροές, τις απευθείας αναθέσεις στα μπούστερ και τις διαγραφές λογαριασμών ύδρευσης».
Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Οικονομάκος υποστήριξε ότι, όταν ανέλαβε τη θητεία του ως δήμαρχος, το χρέος προς την ΕΥΔΑΠ ήταν 5 εκατ. ευρώ. Κατάφερε όμως να μειώσει το χρέος του Δήμου στο 50%. Παράλληλα είπε ότι «Καταφέραμε να λειτουργούμε σε πολύ μεγάλο μέρος με δικές μας γεωτρήσεις στη Μαυροσουβάλα και να μην παίρνουμε νερό από την ΕΥΔΑΠ για να μην χρεωνόμαστε. Αν μπαίνατε σε οικονομική πολιτική διαχείρισης  του Δήμου τότε θα λέγατε για μείωση σήμερα, όπως είπε ο κ. Γιασημάκης».Ο κ. Γ. Οικονομάκος ζήτησε «μια καθολική και δίκαιη μείωση των τελών για το δήμο».
Ο κ. Νώντας Δημητρίου ανέφερε ότι το νερό είναι και θα είναι βασικό αγαθό: «Οδηγούμαστε να είμαστε πελάτες της ιδιωτικής ΕΥΔΑΠ γιατί λόγω της ρύπανσης απαγορεύεται να χρησιμοποιούμε τις γεωτρήσεις».
Ο κ. Άγγελος Χατζηιωάννου τόνισε ότι : «Είστε η δημοτική Αρχή που αυξήσατε κατά 80% τα τέλη και τώρα έρχεστε και λέτε ότι δεν τα αυξάνετε. Κοροϊδεύετε τον κόσμο». Ζήτησε ελαφρύνσεις για τους επαγγελματίες της Μαρμαρά και στις πληγείσες από τις φωτιές του καλοκαιριού περιοχές του Καλάμου, Καπανδριτίου και Πολυδενδρίου. Ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη την αύξηση της χρέωσης  του νερού αναλογικά με την αύξηση των κυβικών, για αυτό και πρότεινε να γίνεται η μέτρηση ανά τρίμηνο και όχι ανά εξάμηνο.
Τέλος ο κ. Ανδρέας Γαζβινιάν υποστήριξε ότι: «Θεωρήσατε απαραίτητη την αύξηση των τελών για την λειτουργία του Δήμου, τα οποία διπλασιάστηκαν για κάθε δημότη». Χαρακτήρισε άδικη την αύξηση του νερού  και ότι θα πρέπει να υπάρξει μείωση.
Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης απαντώντας τόνισε ότι, τα οικονομικά του δήμου δεν βελτιώθηκαν, ώστε να μειωθούν και τα τέλη, κι ότι δεν υπάρχει προσωπικό για να γίνεται η καταμέτρηση του νερού ανά τρίμηνο. «Και εγώ θέλω να μην πληρώνει κανείς, αλλά δεν γίνεται» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι δεν θέλουν να δουλέψει ο δήμος και λαϊκίζουν. Φροντίσαμε τις ευπαθείς ομάδες και μειώσαμε τα τέλη, αλλά πρέπει να πληρωθεί η καθαριότητα οι ζημιές και όλα. Έτσι υπάρχει η ανάλογη τιμή για τα δημοτικά τέλη και την ύδρευση».
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.