Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

27η Νοεμβρίου: Το τέλος του Ερντογάν – Κελαηδά στα χέρια της CIA ο «κολλητός» του και δίνει όλη την οικογένεια του Σουλτάνου


Του Βασίλη Καπούλα
Καθισμένος πίσω από το γραφείο του, στο προεδρικό του παλάτι στην Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι πλέον ανήσυχος καθώς βλέπει τη θύελλα που έρχεται. Ο ΗΠΑ κρατούν στα χέρια τους έναν άνθρωπο – κλειδί. Έναν άνθρωπο, ο οποίος ήταν πολύ κοντά στον Ερντογάν και μετά την σύλληψή του από τις αμερικανικές αρχές αποκάλυψε λεπτομέρειες που θα σημάνουν το τέλος του Προέδρου της Τουρκίας.

Αιτία είναι τα μαντάτα που έμαθε: Ο Ρεζά Ζαράμπ δεν βρίσκεται πλέον σε ομοσπονδιακή φυλακή. Αλλά η ερώτηση που βασανίζει το μυαλό του είναι άλλη. Πού μπορεί να είναι ο Ζαράμπ;
Στις 19 Μαρτίου 2016, ο Τουρκο-ιρανός επιχειρηματίας, και «ταμίας» της οικογένειας Ερντογάν, συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές, καθώς πήγαινε με την οικογένειά του στη Disney World. Ο λόγος; Σε κατηγορητήριο που υπεγράφη από τον δικηγόρο Πρίτ Μπαράρα, από τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, ο Ζαράμπ, φίλος σχεδόν με όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη των κυβερνήσεων Ερντογάν, με τους οποίους έχει κάνει μπίζνες (όπως και με την Εμινέ), και δύο συνεργάτες του (μεταξύ αυτών ο Ατίλα) κατηγορήθηκαν για παραβίαση των αμερικανικών και διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν, για τραπεζικές απάτες και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Αυτά τα κακουργήματα φέρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης τα 75 χρόνια και πιθανή καταδίκη, τουλάχιστον δεκαετιών.
Όμως στην Τουρκία σήμανε συναγερμός, όταν μαθεύτηκε ότι το αρχείο καταγραφής φυλακισμένων των ΗΠΑ, δίπλα από το όνομα του Ρεζά Ζαράμπ, έγραφε «δεν είναι σε κράτηση».
Αμέσως ειδοποιείται ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος στέλνει επίσημη νότα στις ΗΠΑ, με την οποία ζητά… «να ενημερωθούν οι τουρκικές αρχές προτού κάποιος Τούρκος πολίτης αλλάξει σωφρονιστικό κατάστημα στις ΗΠΑ». Με λίγα λόγια «πού στο διάολο τον πήγατε και γιατί;».
Κάποιος θα αναρωτηθεί, προς τι όλος αυτός ο πανικός. Μα για τον απλούστατο λόγο, ότι εδώ και ένα χρόνο που είχε συλληφθεί ο Ζαράμπ, οι Αμερικανοί τον πίεσαν να «δώσει» ονόματα, φίλων (και του ίδιου του «σουλτάνου»), που μπορεί να σχετίζονται με το παράνομο εμπόριο χρυσού στο Ιράν. Και στο 90% των περιπτώσεων, όταν ένα τέτοιο «ατού», βγαίνει από τη φυλακή, τότε έχει πιθανότατα κάνει κάποια συμφωνία με τους διώκτες του.
Η εκκωφαντική αδράνεια από την πλευρά των δικηγόρων του Ζαράμπ κάνει τον Ερντογάν να τρέμει!
Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, οι δικηγόροι του, επέτρεψαν να περάσει μια προθεσμία χωρίς να υποβληθούν δικαστικά έγγραφα, που θα του επέτρεπαν να αμφισβητήσει το παραδεκτό βασικών κυβερνητικών αποδεικτικών στοιχείων εναντίον του. Οι δικηγόροι επίσης δεν υπέβαλαν προτεινόμενες οδηγίες δικαστικής επιτροπής ή ερωτήσεις που θα ζητηθούν από τους μελλοντικούς ενόρκους όταν θα επιλεγούν για τη δίκη.
Και εκτός αυτών, δεν υπήρξε καμιά ένδειξη ότι ο Ζαράμπ προσχώρησε στις δικαστικές καταθέσεις των δικηγόρων του Ατίλα, οι οποίοι υπέβαλαν, τη Δευτέρα, αμφισβητήσεις για τα αποδεικτικά στοιχεία της κυβέρνησης και έκαναν προτάσεις σχετικά με το σώμα των ενόρκων.
Μια βάση δεδομένων του Bureau of Prisons αναφέρει τον Zarrab ως απελευθερωμένο και οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη αρνούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τον ακριβή εντοπισμό του. «Ο Zarrab βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή επιμέλεια», λέει η FP ο James Margolin, εκπρόσωπος του Γραφείου Εισαγγελέων της Νότιας Επαρχίας της Νέας Υόρκης.
Ταυτόχρονα, ο Δικαστής Μπέρμαν που χειρίζεται την εν λόγω υπόθεση, κατόπιν ερωτήσεων που του υποβλήθηκαν, σχετικά με την πορεία της, έριξε «κεραυνό» :
«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση αυτή στα τουρκικά ΜΜΕ. Η τουρκική κυβέρνηση επίσης μιλάει πολύ γι’ αυτήν, το οποίο είναι καλό, διότι υπάρχει η ελευθερία του λόγου. Εάν η τουρκική κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει, πρέπει να στείλουν αποδεικτικά στοιχεία και μάρτυρες για να συνδράμει την υπεράσπιση του Μεχμέτ Χακάν Αττίλα.».
Δεν αναφέρθηκε καθόλου στον Ρεζά Ζαρράμπ, ενισχύοντας έτσι τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για συμφωνία του τελευταίου με τις εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ για αποκαλύψεις που θα αγγίζουν τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο…
Ποιος είναι ο Ρεζά Ζαράμπ;
Είναι Τουρκο – Ιρανός έμπορος χρυσού και κρατείται από το 2016 στη Νέα Υόρκη με την κατηγορία ότι παρέκαμπτε το εμπάργκο στο Ιράν μέσω τουρκικών τραπεζών. Η σύλληψη του Ρεζά Ζαράμπ έγινε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στις ΗΠΑ το 2016, όπως και εκείνη τον Μάρτιο του Τούρκου τραπεζίτη Μεχμέτ Χακάν Ατίλα. Και εξόργισαν τον Ερντογάν.
Ο Ρεζά Ζαράμπ, βοηθούσε το Ιράν να διακινεί δισεκατομμύρια δολάρια μέσω λογαριασμών σε τουρκικές τράπεζες και με την ανοχή κυβερνητικών αξιωματούχων της κυβέρνησης Ερντογάν!
Όμως, δεν ήταν μόνο αυτό. Ο άνθρωπος αυτός που θεωρείται ο ταμίας της οικογένειας Ερντογάν, επί των ημερών του τούρκου Προέδρου έβγαλε εκατομμύρια.
Τρέμει την 27η Νοεμβρίου ο Ερντογάν
Όλα θα κριθούν στις 27 Νοεμβρίου. Όταν δηλαδή ο Ζαράμπ θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Αν όντως έχει δεχθεί να συνεργαστεί με τους αμερικανούς – όπως λέγεται- προκειμένου να αποφύγει τα πολλά χρόνια στη φυλακή, τότε, ο Ερντογάν τρέμει στην σκέψη του τι θα μπορεί να τους αποκαλύψει.
Θα πάρει στο λαιμό του και τον Ερντογάν ή θα την πληρώσουν οι πιο χαμηλά ιστάμενοι; Αν συμβεί κάτι τέτοιο οι αμερικανοί δεν θα διστάσουν να απαγγείλουν κατηγορίες ακόμα και στον ίδιο τον Ερντογάν.
Όλα θα εξαρτηθούν από το τι τον έχει συμβουλεύσει ο δικηγόρος του, ο πασίγνωστος πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντολφ Τζουλιάνι.
Ανάμεσα στους δεκάδες δικηγόρους που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του εκατομμυριούχου, φίλου της οικογένειας Ερντογάν, περιλαμβάνονται δύο στενοί συνεργάτες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντολφ Τζουλιάνι και ο πρώην γενικός εισαγγελέας Μάικλ Μάκασεϊ, ο οποίος προσπάθησε να σταματήσει την υπόθεση έπειτα από συνάντηση με τον Ερντογάν στην Τουρκία.
«Η οικονομική τζιχάντ της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν αποτελεί θρησκευτικό καθήκον για να εμποδίσει τη χώρα μας να πνιγεί οικονομικά», είπε ο Ζαράμπ.
Μεταξύ των πιθανών ανησυχιών της τουρκικής κυβέρνησης σχετικά με την υπόθεση ένα ενδεχόμενο είναι η κατάθεση του Zarrab θα μπορούσε να υποδείξει υψηλόβαθμους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο σχέδιο επιβολής κυρώσεων.
Οι ισχυρισμοί αυτοί κατέστησαν τον Zarrab σημαντική ευθύνη για τον Ερντογάν. Αν ο Zarrab μιλάει, «πρόκειται να εμπλέξει πολλούς ανθρώπους στην τουρκική κυβέρνηση – ίσως ο Ερντογάν και η οικογένειά του, ίσως ο γιος του», είπε ο Barkey.
Σύμφωνα με τα αντίγραφα των τηλεφωνικών κλήσεων που αποτελούν μέρος της υπόθεσης, ο Zarrab ισχυρίστηκε ότι είχε μιλήσει προσωπικά στον Ερντογάν σχετικά με το σχέδιο επιβολής κυρώσεων και έθεσε το σχέδιό του ως μέσο για τον μετριασμό του εμπορικού ελλείμματος της Τουρκίας.
«Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων» στις εξαγωγές του Zarrab φέρεται να είπε σε έναν από τους συνωμότες του το 2013. «Υποσχέθηκα στον πρωθυπουργό» φέρεται να είπε…
Η άφιξή του στις ΗΠΑ θεωρήθηκε αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης.
Κανείς δεν πίστεψε ότι ο Ζαράμπ, γνωστός παγκοσμίως για την παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν και τη σύλληψή του στην Τουρκία στα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2013, ήρθε στις ΗΠΑ για να πάει ταξίδι το παιδί του.
Λέγεται ότι ομολόγησε με αντάλλαγμα μια άδεια που θα του επιτρέψει να διατηρήσει τα περιουσιακά του στοιχεία εκτός Τουρκίας και να συνεχίσει την εμπορική του δραστηριότητα. Ε
άν ομολογήσει, η ιστορία θα διευρυνθεί περισσότερο και θα εκδοθεί ένα νέο κατηγορητήριο εις βάρος και του Ρ.Τ.Ερντογάν…Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.