Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

ΒΑΡΝΑΒΑΣ: ΤΟΠΙΚΑ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΕΑ … που πρέπει να λέγονται!


Όπως ίσως γνωρίζετε το Έργο απόξεσης - ασφαλτόστρωσης των οδών 25ης Μαρτίου & 28ης Οκτωβρίου στον Βαρνάβα ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 21.10.17 από την Περιφέρεια Αττικής.

Θα πρέπει εδώ να ομολογήσουμε πως οι αρμόδιοι της Κοινότητας κινήθηκαν έξυπνα γρήγορα και δραστήρια, καταφέρνοντας έγκαιρα να περισυλλέξουν όλο το τρίμμα απόξεσης της ασφάλτου βρίσκοντας μεταφορικά μέσα (που δεν είχαν).

Σε συζήτηση που είχαμε - στη συνέχεια την τελευταία ημέρα - με τον εργοδηγό του εργολάβου (φωτο) μάθαμε πως θα συνεχίσουν την εργολαβία στο Γραμματικό. Έμεινα όμως έκπληκτος όταν άκουσα να μου λέει πως το τρίμμα ασφάλτου θα το πάρει τελικά ο Δήμος Ωρωπού.
Οδηγώντας στο χωριό, είδαμε συσσωρευμένους όγκους τρίμματος σε διάφορα σημεία που εκτιμούμε ότι θα αξιοποιηθούν κατάλληλα για τις ανάγκες  διάστρωσης του οδικού δικτύου και των χωματόδρομων του Βαρνάβα. Παρατηρήσαμε επίσης πως μαζί με την ασφαλτόστρωση έγιναν και μερικές πρόσθετες εργασίες  συντήρησης μικρής κλίμακας, (μικρομπαλώματα) όπως και η σημαντική επισκευή και επικάλυψη του επικίνδυνου υπόγειου αγωγού που συχνά προβλημάτιζε. 
 Φαίνεται πως κανένας από την Κοινότητα Γραμματικού ή τον Δήμο, δεν ενδιαφέρθηκε να ασχοληθεί να μιλήσει έγκαιρα στον εργολάβο ώστε να κανονίσουν να πάρουν το τρίμμα, (όπως έκανε ο Βαρνάβας). Στην σκέψη μας πως θα μπορούσαμε να το πάρουμε εμείς τηλεφωνήσαμε στην Κοινότητα αλλά διαπιστώσαμε πως το φορτηγό μας ήταν ήδη σε συνεργείο με σοβαρή μηχανική βλάβη.
Με βάση τα όσα είδαμε και ακούσαμε, θα τολμούσαμε να πούμε πως εδώ στον Βαρνάβα είμαστε σε σχετικά  καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τις άλλες δημοτικές ενότητες.
Εκτιμούμε πως παρά τις τρομερές ελλείψεις που παρουσιάζει η Κοινότητα μας σε προσωπικό και μέσα, (και χωρίς καμία σχεδόν υποστήριξη εκ μέρους του Δήμου),  η τοπική πρόεδρος και το εναπομείναν προσωπικό προσπαθούν σκληρά και επίμονα να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία που τους παρουσιάζεται  για να εξασφαλίσουν υλικά και μέσα, στην προσπάθεια τους να "καλύψουν"... τις ατελείωτες ανάγκες που συνεχώς αυξάνονται. 

 Σημ: Είναι γνωστή η αδιαφορία ή και ανικανότητα, του Δημάρχου – για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία του Βαρνάβα. Όμως στα πλαίσια της διαμαρτυρίας και όχι μόνο θα ήταν επιβεβλημένη (εν όψει εκλογών) η ομαδική παραίτηση του συνόλου των μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου και των Δημοτικών συμβούλων από Βαρνάβα ώστε να δείξουν & αποδείξουν το πόσο πολύ αγαπάνε τον τόπο τους ... και όχι τις καρεκλίτσες τους. 

 ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: (από ψιθύρους που ακούσαμε, αν αληθεύουν) ...τοπικός σύμβουλος αναφερόμενος ενώπιον τρίτων εξαπέλυσε απειλές εναντίον της τοπικής πρόεδρου, λέγοντας τάχα μου …πως θα την βάλει “μέσα” 😮 για τα (συμπληρωματικά) έργα που έκανε … δίχως άδεια. 

 Μείνετε συντονισμένοι …σύντομα κι άλλα ...  ΝΕΑ ΒΑΡΝΑΒΑ!!
Διαβάστε ακόμα:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.