Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Αυτά είναι τα τέλη κυκλοφορίας - Τελικοί πίνακες

Αυτά είναι τα τέλη κυκλοφορίας - Τελικοί πίνακεςΟι συζητήσεις με τους δανειστές δεν απέδωσαν και τελικά όσα πλήρωσαν πέρυσι περίπου 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ τα ίδια θα κληθούν να πληρώσουν και φέτος ως το τέλος του τρέχοντος έτους.
Έτσι, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet.

Όπως αναφέρει το «Βήμα», κάθε χρόνο στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι να αλλάξουν τα τέλη κυκλοφορίας, να γίνουν πιο αναλογικά και να μην επιβαρύνονται υπέρογκα οι ιδιοκτήτες ΙΧ με οχήματα που η αξία τους έχει μειωθεί σημαντικά με την πάροδο των ετών.
 
Ωστόσο, όλα μένουν στις προθέσεις, εφόσον οι όποιες αλλαγές κόβονται από τους δανειστές, καθώς ανησυχούν ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος των εσόδων που τίθεται κάθε φορά.
Έτσι, αν τελικά αλλάξει κάτι φέτος, αυτό θα αφορά μόνο στους πολύτεκνους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Πάντως οι αλλαγές που εξετάζονται και θα οριστικοποιηθούν λίγες ώρες πριν την κατάθεση του Προϋπολογισμού αφορούν στα Τέλη Κυκλοφορίας των αυτοκινήτων πολύτεκνων στα οποία είναι πιθανό να υπάρξει μια μείωση της τάξης του 10-20% αλλά κάτω από αυστηρά κριτήρια (τέσσερα παιδιά, κινητήρας οχήματος πάνω από 1.929 κ.εκ., εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ, κ.ά.) και αναμένεται να ωφεληθούν μόλις 2.000 ιδιοκτήτες.
Η δεύτερη πιθανή αλλαγή αφορά τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με 1η Άδεια Κυκλοφορίας από την 1η/1/2006 έως και 31/12/2006 τα Τέλη Κυκλοφορίας των οποίων θα πρέπει να είναι μειωμένα καθώς θα πρέπει να είναι αντίστοιχα εκείνων που είχαν το 2016 τα οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας έως τις 31/12/2005.
Ο λόγος είναι πως τα οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας το 2006 έχουν κλείσει 12 έτη από τη στιγμή που πρωτοκυκλοφόρησαν και θα πρέπει να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες του χαμηλότερα Τέλη Κυκλοφορίας. Αν η τρόικα επιτρέψει την συγκεκριμένη αλλαγή τότε θα ωφεληθούν περίπου 50.000 ιδιοκτήτες οχημάτων.
Ήδη πάντως, αρκετοί ιδιοκτήτες ΙΧ ετοιμάζονται να καταθέσουν πινακίδες για να γλιτώσουν τόσο τα τέλη κυκλοφορίας 2018 όσο και τα τεκμήρια του ίδιου έτους.
Ιδού, λοιπόν, ποια αναμένεται να είναι τα «νέα» τέλη κυκλοφορίας 2018:
Για επιβατηγά αυτοκίνητα, δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες που έχουν ταξινομηθεί έως 31/10/2010, ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας γίνεται αποκλειστικά βάσει του κυβισμού τους.
Για όσα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες ταξινομήθηκαν απο την 1η Νοεμβρίου 2010 και ύστερα, τα τέλη υπολογίζονται βάσει της εκπομπής ρύπων.
Για να προκύψει το ποσό των τελών, πολλαπλασιάζονται οι εκπομπές ρύπων με την τιμή του αντίστοιχοΠηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.