Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Επιτροπή Αγώνα Πολυδενδρίου: «Ο Δήμαρχος προσπάθησε να μας παραπλανήσει»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ

Η συγκέντρωση της 23-10-2017 στο δημοτικό σχολείο Πολυδενδρίου αποδείχθηκε ότι είχε σαν μοναδικό σκοπό την έκδοση ενός δελτίου τύπου απενοχοποίησης του Δημάρχου.

Ο Δήμαρχος, μέσα από ένα κρεσέντο ανευθυνότητας, προσπάθησε μάταια να μας πείσει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την περιοχή μας, ότι για όλα φταίνε οι “κακοί άλλοι” που “παρερμηνεύουν τα γραφόμενά του” και τις “αγαθές του προθέσεις”, ότι δεν θα ήταν κακό το λατομείο Ντουμάνη να φιλοξενήσει ΣΜΑ ή ΜΑΕΚΚ. Ήρθε στο Πολυδένδρι και αντί να ζητήσει συγνώμη προσπάθησε να παραπλανήσει λέγοντας ότι η Επιτροπή μας βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.
Ξεχνά ότι αν δεν ήταν η επιτροπή αγώνα δεν θα γινόταν τίποτα αντιληπτό από κανέναν. Με την αντίδραση της επιτροπής αγώνα και των κατοίκων της περιοχής αναγκάστηκε να πάρει πίσω όλα τα σχέδια που είχε αυτός και οι συνεργάτες του για την εγκατάσταση ‘‘διαφόρων δραστηριοτήτων’’ στο λατομείο ΝΤΟΥΜΑΝΗ και στην ευρύτερη περιοχή.
Η απόφαση 64Α/28-3-2017 του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού μιλά για κατάθεση νέου τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων, ο Δήμαρχος όμως στη συγκέντρωση στο Πολυδένδρι ανέφερε ότι δεν καταθέτει κανένα σχέδιο διότι δεν είμαστε έτοιμοι ως κοινωνία!
Έλεγε ότι ο Δήμος δεν ζήτησε ποτέ ΧΥΤΥ, τώρα λέει ότι είναι δυσνόητο και κακογραμμένο το ΤΣΔΑ που καταθέσαν.
Είναι ξεκάθαρο ότι με το ΤΣΔΑ που κατέθεσε ο Δήμαρχος Ωρωπού ζητούσε για το λατομείο ΝΤΟΥΜΑΝΗ ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, την ίδια ώρα που εμείς παλεύαμε να αποτρέψουμε την εγκατάσταση ΣΜΑ, στην ίδια περιοχή, λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας που παρουσιάζει συνολικά η περιοχή αυτή ως γειτονική με τη θέση ΤΡΥΠΕΣ Πολυδενδρίου. Ασφαλώς όλοι γνωρίζουν ότι με αγώνα των κατοίκων Πολυδενδρίου και Καπανδριτίου, κυρίως, αλλά και των άλλων χωριών είχε αποτραπεί η εγκατάσταση ΧΥΤΑ στη θέση ΤΡΥΠΕΣ.
Ο Δήμαρχος ήταν υπέρμαχος της κατασκευής του ΣΜΑ, που αναγκάστηκε να τον αναστείλει στο Δημοτικό συμβούλιο της 28/3/2017 και εν τέλει να τον καταργήσει.
Έπρεπε να έρθει η από 26-10-2017 επιστολή της κας Δούρου, ως Προέδρου του ΕΔΣΝΑ, να τον καλέσει να καταθέσει μέχρι την Παρασκευή 3-11-2017 τις προτάσεις του Δήμου για την αξιοποίηση του λατομείου Ντουμάνη, για να τον προσγειώσει στην πραγματικότητα και να τον αναγκάσει να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο. Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και πάλι.
Χαιρόμαστε ειλικρινά που έστω και τώρα η Δημοτική Αρχή αντιλήφθηκε τα λάθη της και κατέληξε να υιοθετήσει αυτούσιες τις θέσεις της Επιτροπής μας στο έκτακτο αυτό Δημοτικό Συμβούλιο της 2-11-2017, εκείνες που όλο το προηγούμενο διάστημα απέρριπτε.
Είναι ιδιαίτερα ανησυχητική η ανεύθυνη στάση των Δημοτικών μας αρχόντων αφού από τις ενέργειές τους προκύπτει ότι καμία διαβούλευση δεν πρόκειται ουσιαστικά να γίνει για να αντιμετωπιστεί ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για τις ζωές μας όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, παρά μόνο μία τυπική διεκπεραίωση.
Εμείς ως επιτροπή αγώνα καλούμε το δήμαρχο να προχωρήσει άμεσα σε διαβούλευση για τη κατάρτιση νέου ΤΣΔΑ. Εμείς έχουμε προτάσεις και θα τις καταθέσουμε όταν μας ζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο πρέπει να κάνει το καθήκον του.
Παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας και στους Αγώνες μας και δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση καμιάς μορφής διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή μας.
Πολυδένδρι 8 Νοεμβρίου 2017
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΝΤΟΥΜΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.