Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Απευθείας ανάθεση σε εργολάβο, o καθαρισμός των ρεμάτων του Δήμου Μαραθώνος

Από www.dimotisnews.gr
Δελτίο Τύπου της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ»

Ως έκτακτο και κατεπείγον θέμα πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μαραθώνα, στις 16-11-2017 και ωρα 14:00, η απευθείας ανάθεση σε εργολάβο του καθαρισμού των ρεμάτων. 
Πολλές οι ενστάσεις της μείζονος αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα των μελών της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ» στην εν λόγω Επιτροπή, κας Ματίνας Μυλωνά και κ. Χρήστου Στάμου αναφορικά με το ζήτημα. Όπως καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι: «μας ζητήθηκε να ψηφίσουμε τηλεφωνικά και δια περιφοράς, λες κι επρόκειτο για ένα απλό, διαδικαστικό θέμα. Επίσης, ενώ ο καθαρισμός των ρεμάτων είναι ευθύνη της Περιφέρειας θ’ αναγκαστεί για άλλη μία φορά, να επωμιστεί ο Δήμος, δηλαδή οι δημότες, το έξοδο».
Οι κ.κ. Ματίνα Μυλωνά και Χρήστος Στάμος ψήφισαν την εκτέλεση του έργου «με σκοπό την προφύλαξη των συνδημοτών μας από τα χειρότερα» και με την προϋπόθεση να καταγραφούν στην απόφαση, τα εξής:
«α) Να ενημερωθεί η Περιφέρεια μ’ ευθύνη των Τεχνικών Υπηρεσιών ότι ο Δήμος Μαραθώνα προχώρησε σε αυτήν τη δαπάνη, και ν’ απαιτηθεί η επιστροφή των χρημάτων,
β) Παρά το γεγονός ότι οι ιθύνοντες του Δήμου ισχυρίζονται ότι τα φερτά υλικά θα μείνουν στις όχθες των ποταμών ελλείψει σχετικής άδειας απομάκρυνσης, εμείς επιμένουμε ότι τα υλικά θα πρέπει πάση θυσία ν’ απομακρυνθούν, καθώς πιστεύουμε ότι είναι πιο επικίνδυνο να παραμείνουν εκεί,
γ) Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η Διοίκηση του Δήμου, όχι μόνο είναι παντελώς ανίκανη να διαχειριστεί τα συμφέροντα των δημοτών, αλλά ακόμα και να προστατέψει τις ζωές και τις περιουσίες τους. Είμαστε όλοι εκτεθειμένοι στην αδιαφορία, την ανεπάρκεια και την απραξία των διοικούντων».


Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.