Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Η «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Δεκεμβρίου



Ρεπορτάζ - επιμέλεια: Βιργινία Μάρκου
Σημαντική καθυστέρηση στην έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη εξαιτίας πολυπληθούς μάζωξης πολιτών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού.
Η αγανάκτηση των συγκεντρωμένων για τη «μη υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου» ανάγκασε τον πρόεδρο να θέσει το αίτημα σε συζήτηση που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες.
Η πρόταση της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ» δια στόματος του επικεφαλής κ. Στέργιου Τσίρκα ήταν, όπως παρθεί απόφαση γι’ άμεση παύση εργασιών προκειμένου να επανεξεταστούν όλες οι μελέτες για τον ΧΥΤΑ τόσο από την περιφερειάρχη Αττικής κα Δούρου όσο και από τον αρμόδιο υπουργό. Το σκεπτικό της εν λόγω πρότασης ήταν το εξής: με τις μνήμες νωπές από τις πλημμύρες -εξαιτίας των μπαζωμένων ρεμάτων- που είχαν ως τραγική συνέπεια τους θανάτους αθώων πολιτών στη Μάνδρα Αττικής και λόγω του γεγονότος ότι οι μελέτες για τον ΧΥΤΑ έχουν δείξει την ύπαρξη ρεμάτων στην περιοχή, είναι ευκαιρία ν’ αφυπνιστούν όσοι… κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και δεν έχουν αντιληφθεί τους κινδύνους που συνεπάγονται με την εκτέλεση του έργου.
Στη συνέχεια, αίσθηση προκάλεσε ερώτηση του κ. Τσίρκα, ο οποίος απευθυνόμενος στους διοικούντες, ανέφερε τα κάτωθι: «Επεσε στην αντίληψή μας ότι κατά τον εφοδιασμό πετρελαίου θέρμανσης στο δημοτικό κατάστημα Νέας Μάκρης οι υπεύθυνοι υπάλληλοι παραλαβής διαπίστωσαν ελλιπή παράδοση, και φυσικά ενημέρωσαν -όπως είχαν υποχρέωση- τη Δημοτική Αρχή. Θα θέλαμε να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη με το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο ΠΡΟΦΑΝΩΣ ζημιώνει τον Δήμο και τους φορολογούμενος δημότες. Αναρωτιόμαστε εάν έχουν κινηθεί οι απαιτούμενες νομικές διαδικασίες κι εάν έχετε προχωρήσει στην αποπομπή του συγκεκριμένου προμηθευτή».
Είναι χαρακτηριστικό ότι ουδείς από τη διοίκηση του Δήμου απάντησε στον κ.  Τσίρκα, ο οποίος τόνισε ότι «τυχόν συγκάλυψη του θέματος θα θεωρηθεί συνενοχή».

Παρεμβάσεις των Δημοτικών Συμβούλων της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ»

ΜΑΤΙΝΑ ΜΥΛΩΝΑ: Τον αποτροπιασμό της, για την προχειρότητα και αδιαφορία που επιδεικνύουν οι διοικούντες στο θέμα του ΧΥΤΑ αλλά και για το γεγονός ότι δεν υλοποιούνται οι αποφάσεις που λαμβάνονται στα Δημοτικά Συμβούλια (γενικότερα και όχι μόνο για τον ΧΥΤΑ) εξέφρασε η κα Μυλωνά, εκτιμώντας ότι η αναγκαστική και υπό πίεση  δέσμευση των αρμοδίων δε θα τηρηθεί ούτε αυτήν τη φορά.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΜΟΣ: Ο κ. Στάμος κατήγγειλε μεταξύ άλλων, την «κακοδιαχείριση στον τομέα της ύδρευσης με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί το χρέος προς την ΕΥΔΑΠ ξεπερνώντας τα 6 εκ ευρώ».
ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ: Τη λύπη του εξέφρασε ο κ. Γεωργάτος για την «απαξίωση του θεσμού των Τοπικών Συμβουλίων, καθώς έχουν φτάσει σε σημείο να μη συνεδριάζουν καθόλου -λόγω μη απαρτίας- αφού οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν εμφανίζονται». Ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ο κ. Γεωργάτος ενημέρωσε για τις προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα σχολίασε την απουσία στολισμού στον δήμο.
ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΣΚΟΣ: Στα έργα επέκτασης των δικτύων ύδρευσης σε όλον τον Καλλικρατικό Δήμο, καθώς και στον εκσυγχρονισμό του δικτύου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής θητείας αναφέρθηκε ο κ. Λάσκος, καυτηριάζοντας στη συνέχεια με τη σειρά του, τη «μη εύρυθμη λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου Μαραθώνα» δείχνοντας ως υπαίτιους τους αιρετούς της συμπολίτευσης.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΩΤΗΡΟΥ: Ο κ. Σωτηρίου μίλησε για την ανάγκη εύρεσης χώρου (π.χ. εγκαταλειμμένο νταμάρι) όπου θα γίνεται η διαχείριση υλικών προερχόμενων από οικοδομικές εργασίες, οδοποιία, βλάβες ύδρευσης κι εκσκαφές, προκειμένου να μην καταλήγουν στις όχθες των ρεμάτων και φυσικά μόνο για τον Δήμο Μαραθώνα. Η συγκεκριμένη πρόταση θα συζητηθεί ως τακτικό θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
 www.dimotisnews.gr
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.