Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’ ανακηρύχτηκε Επίτιμος Δημότης Ωρωπού



Επίτιμος Δημότης του Δήμου Ωρωπού ανακηρύχτηκε, σήμερα 30 Νοεμβρίου,  σε επίσημη τελετή, στο κέντρο «Atlantis» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ο Β΄, από  τον  Δήμαρχο Ωρωπού  κ. Θωμά Ρούσση και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος, κατά το Θείο Κήρυγμα του  στον Πολιούχο του Δήμου Ωρωπού Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο, όπου χοροστάτησε στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, απέστειλε μήνυμα ενότητας: Ιερώνυμος Β’: Με ενότητα και συνεννόηση θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέργιος Γκικάκης ανέγνωσε την ομόφωνη  απόφαση του Σώματος για την ανακήρυξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου του Β’ σε Επίτιμο Δημότη.
Ακολούθως ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς φιλίας του Αρχιεπισκόπου  με τον Ωρωπό από τα παιδικά του χρόνια ως μαθητής και εν συνεχεία καθηγητής στο Γυμνάσιο Αυλώνα.
Ο κ. Θ. Ρούσσης αιτιολογώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού για την  ανακήρυξη του Αρχιεπισκόπου σε Επίτιμο Δημότη αναφέρθηκε διεξοδικά  στο πολυσχιδές έργο του κατά την δεκαετή  ποιμαντορική διαδρομή του ως Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ένα έργο που όπως είπε είναι πνευματικό, θεολογικό , πατερικό αλλά και κοινωνικό, φιλανθρωπικό έργο  με μοναδικό στόχο την στήριξη των  συνανθρώπων μας που έχουν την ανάγκη της Εκκλησίας, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ο Β,΄ ιδιαίτερα συγκινημένος για όσα ακούστηκαν, τα χαρακτήρισε με ταπεινότητα υπερβολικά για να τύχει μιας τέτοιας τιμής. Ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή και όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και αναφέρθηκε στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη κοινωνία. Ένα ρόλο σημαντικό και καθοριστικό για τη στήριξη των ανθρώπων στις δυσκολίες που διερχόμαστε.
Ακολούθως ο Δήμαρχος Ωρωπού απένειμε στον Μακαριότατο την τιμητική πλακέτα της ανακήρυξής του σε Επίτιμο Δημότη και το Χρυσό κλειδί της πόλης, ενώ του χάρισε και μια χειροποίητη ποιμαντορική ράβδο.
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι  Σεβασμιώτατοι  Μητροπολίτες Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλος, Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος και Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος καθώς και  του ιερού κλήρου της περιοχής.

Επίσης παρευρέθηκαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κα Γεωργία Μαρτίνου και οι κ. Γιώργος Βλάχος, Αθ. Μπούρας, Βασίλης Οικονόμου, ο πρώην Βουλευτής κ. Νίκος Καντερές, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου,  σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, ο Αντιδήμαρχος Δερβενοχωρίων κ. Νίκος Πέτρου, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΤ κ. Αλ. Ανυφαντής και ο Πρώην Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Σταμάτης, Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, Συλλόγων και Φορέων, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και πλήθος κόσμου.



http://www.apopsi-tora.gr/
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.