Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Ολοκληρώθηκαν οι φωταγωγήσεις των Χριστουγεννιάτικων δέντρων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ωρωπού

Αυτοί έχουν δήμαρχο και εμείς (του Μαραθώνα) τσιγκολελέτα

Ολοκληρώθηκαν, το προηγούμενο τριήμερο, οι εκδηλώσεις φωταγώγησης των Χριστουγεννιάτικων δένδρων, στις Δ.Ε. Μαλακάσας, Συκαμίνου, Νέων Παλατίων-Σκάλας Ωρωπού και Καλάμου.

Το βράδυ της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου άναψε το δένδρο στην Μαλακάσα, στην πλατεία του χωριού, με την παρουσία της Δημοτικής Αρχής. Οι Τοπικοί Σύλλογοι και οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου καλωσόρισαν τον κόσμο, έψαλλαν κάλαντα και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, δίνοντας μια χαρούμενη, εορταστική νότα στους παρευρισκόμενους.
Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, πλαισίωσε την γιορτή με μια παράσταση για τα μικρά παιδιά, τον Άη Βασίλη που μοίραζε γλυκίσματα και την παρουσία του Mάγου των Χριστουγέννων που έπαιξε μαζί τους. Ακολούθως, η γιορτινή διάθεση μεταφέρθηκε στο Συκάμινο, όπου υπήρξε μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων, σε ένα δίωρο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, το οποίο, πριν το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου, πλαισιώθηκε από την Φιλαρμονική της Κ.Ε.Δ.Ω. και την μουσικοθεατρική παιδική παράσταση.
Ο εντυπωσιακός ξυλοπόδαρος μοίρασε δώρα, με τον Μάγο των Χριστουγέννων να χαρίζει άφθονο γέλιο στα παιδιά. Ο Δήμαρχος Ωρωπού, κ. Θωμάς Ρούσσης, άναψε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στην κεντρική πλατεία του χωριού και έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των γιορτών και στη Δ.Ε. Συκαμίνου.
Το βράδυ του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μια ακόμη εξαιρετική γιορτή για τα μικρά παιδιά στην έδρα του Δήμου, στη Σκάλα Ωρωπού και στα Νέα Παλάτια, όπου πραγματοποιήθηκε το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου. Το εντυπωσιακό, πανύψηλο δένδρο με τα δεκάδες λαμπιόνια, που είχε στηθεί στην Πλατεία Ηρώων, γέμισε με χαρούμενη διάθεση τα παιδιά, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, που όμως δεν μπόρεσαν να σταθούν εμπόδιο στη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί.
Τη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα έντυσε μελωδικά η Φιλαρμονική της Κ.Ε.Δ.Ω., ενώ Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια έψαλλαν η παιδική χορωδία του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Ωρωπού και η Παιδική Χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέων Παλατίων και Σκάλας Ωρωπού. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το άναμμα του δένδρου από το Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, παρουσία μελών της Δημοτικής Αρχής.
Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ωρωπού ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στη Δημοτική Ενότητα Καλάμου. Δεκάδες κάτοικοι και παιδιά, παρακολούθησαν μια υπέροχη παιδική παράσταση, με τον Μάγο των Χριστουγέννων, στο νεόκτιστο Βρεφονηπιακό Παιδικό Σταθμό, που λειτούργησε φέτος για πρώτη φορά, ενώ ο Άη Βασίλης και οι βοηθοί του, απασχόλησαν δημιουργικά τα παιδιά.
Τις εντυπώσεις κέρδισαν με το χορό τους οι μικρές «ζουμπίτσες» του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου ΜΠΕΣΚΑ Καλάμου. Ακολούθως ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Ρούσσης άναψε το χριστουγεννιάτικο δένδρο. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και την έκθεση του τοπικού Συλλόγου ΜΠΕΣΚΑ, όπου παρουσιάζονται οι δημιουργίες των μελών του, που φιλοτέχνησαν αγιογραφίες, έφτιαξαν τοπικές παραδοσιακές φορεσιές, καθώς επίσης και δημιουργίες ντεκουπάζ. Εντυπωσιακά εκθέματα, από έναν πολύ δραστήριο Σύλλογο που έχει γίνει ο θεματοφύλακας της παράδοσης των Αρβανιτών στην περιοχή.
Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με διήμερες γιορτές στα τρία κλειστά γήπεδα του Δήμου Ωρωπού, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό Αυλώνα, στις 23 και 24 Δεκεμβρίου, Νέων Παλατίων στις 26, 27 και 28 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στο κλειστό του Καπανδριτίου στις 30 και 31 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων. Οι εκδηλώσεις θα έχουν πολλές ευχάριστες εκπλήξεις, που έχουν ετοιμάσει για τα παιδιά το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και η Κ.Ε.Δ.Ω.
Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού



Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.