Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Η Ελλάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει «έκρηξη» – Ο Ερντογάν ζήτησε άμεση «σύγκλιση» με Ρωσία-Κίνα!


Ο Τούρκος Σουλτάνος ζητά επίσημα και  με όλες τις τιμές να ενταχθεί η χώρα του στον άξονα (Ρωσίας-Κίνας)… ενώ μιλά για επίσημη εκβάθυνση των σχέσεων με τις ίδιες χώρες  για να γλιτώσει τα χειρότερα από τις ΗΠΑ,  λόγω εξελίξεων στην υπόθεση του Τουρκο-Ιρανού επιχειρηματία που «κελαηδάει» τα πάντα .   

 «Η Τουρκία, όπως και άλλοι μεγάλοι παίκτες στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, επιδιώκει να λάβει τη δική της πορεία, τόσο την εμβάθυνση της συνεργασίας της χώρας με τη Ρωσία και την Κίνα», δήλωσε πριν λίγο ο  εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου  Ιμπραήμ Καλίν, μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη σε φόρουμ σχετικά με το θέμα «Σχεδιασμός του μέλλοντος: μια νέα εξέταση της παγκοσμιοποίησης».
«Τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία έχει επικριθεί για την επαναπροσέγγιση με Μόσχα και  Πεκίνο, ενώ υπάρχει  δυσαρέσκεια σε σχέση με την αγορά των πυραύλων S-400.
Ωστόσο, τα βήματα της Άγκυρας είναι απολύτως φυσικά. Κανείς δεν επικρίνει όμως τις ευρωπαϊκές χώρες για την αναζωογόνηση της πολιτικής τους στη Μέση Ανατολή, και δεν δεσμεύει τα βήματα της ευρωπαϊκής διπλωματίας με τον ίδιο τρόπο, η Τουρκία δεν αλλάζει την πορεία της», δήλωσε ο Καλίν, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων  Anadolu.

Ο ίδιος Τούρκος προεδρικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η συμμετοχή της χώρας του  στο ΝΑΤΟ και η διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ,  δεν σημαίνουν για την Τουρκία την απόρριψη δεσμών με άλλες….χώρες.
Αντίθετα, η Τουρκία ακολουθεί μια πολιτική πολλαπλών φορέων που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του παρόντος, πρόσθεσε ο γραμματέας Τύπου του Τούρκου ηγέτη.
Στην ουσία εδώ  έχουμε άκρως δραματικές εξελίξεις με  φόντο την σύλληψη και τον «χείμαρρο» των  ομολογιών σε Αμερικανούς δικαστές,  του  Τουρκο-Ιρανού Ρεζά Ζαράμπ, των «πεπραγμένων»  του Τούρκου προέδρου και του υιού του, οι οποίοι έλεγχαν την διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων χρυσού και χρημάτων με τους Ιρανούς εν μέσω διεθνούς εμπάργκο .
Ο  Ερντογάν και ο γιος του έχουν ήδη ανακηρυχτεί  κατηγορούμενοι από τις ΗΠΑ,  απλά αυτό θα ανακοινωθεί την κατάλληλη χρονική στιγμή, για αυτό και ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε να ενταχθεί στον  αποκαλούμενο «άξονα του Κακού» για τις ΗΠΑ και στην  ευρασιατική συμμαχία,  με δηλώσεις «πασπαλισμένες» με λέξεις «πολυδιάστατη πολιτική και διεθνή συνεργασία», οι οποίες δεν μπορούν να αποκρύψουν την ανησυχία του  για το μέλλον της Τουρκίας   .
Την ίδια στιγμή ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Rex Tillerson μιλώντας πριν λίγο στο κέντρο  πολιτικών επιστημών Woodrow Wilson στην Ουάσιγκτον  , παρουσίασε την Ρωσία ως απειλή για τη Δύση.
Το πιο εξοργιστικό για την Μόσχα  είναι η  ανάκληση νόμου «Περί Καταπολέμησης  κυρώσεων από την Αμερική, «στον οποίο η Ρωσία έχει εγγραφεί επίσημα στους εχθρούς των ΗΠΑ».

Εκεί σε ειδικό σημείο αναφέρεται ότι : «ειδικότερα, αποδεικνύεται, ότι η Ρωσία ετοιμάζεται  εκ νέου να επιτεθεί  στους  γείτονές της, (Γεωργία  2008 και  Ουκρανία-Κριμαία το 2014), ενώ συνεχίζει  να είναι επιθετική «στο περιβάλλον των χωρών που συνορεύει ( Βαλτική) και «παρεμβαίνει στις εκλογικές διαδικασίες και προωθεί τα αντιδημοκρατικά ιδεώδη», καταλήγει το ρωσικό δημοσίευμα για την αμερικανική έκθεση που συνοδεύει τον νόμο κατά της Μόσχας .
Εφόσον όμως όμως  οι ΗΠΑ «ενέγραψαν» την Μόσχα στους «επίσημους εχθρούς» της δύσης και με νόμο,  και ο  Ερντογάν  διατηρεί άκρως φιλικές σχέσεις  με τους Ρώσους, τότε τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα .
Η Τουρκία μέσω της υπόθεσης Ζαράμπ θα «τοποθετηθεί» στην λίστα των χωρών του κακού και όλα θα …πάρουν τον δρόμο τους προσωπικά για τον Ερντογάν και την οικογένεια του όσο και για την χώρα.
Η Ελλάδα θα κληθεί σύντομα να αντιμετωπίσει μια » έκρηξη» στην περιοχή μας η οποία αφορά τα τεράστια συμφέροντα που διακυβεύονται ανάμεσα σε χώρες  «θηρία» … που θα «φαγωθούν» μεταξύ τους μέχρι τέλους .
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.