Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Το θέμα της ύδρευσης η επόμενη ‘’καυτή‘’ πατάτα στον δήμο Μαραθώνα

neroo
Στα 200 εκατομμύρια ευρώ φτάνουν οι οφειλές των ιδιωτών – καταναλωτών προς την ΕΥΔΑΠ.
Την ίδια ώρα, οι οφειλές των Δήμων προς την εταιρεία αγγίζουν τα 25 εκατομμύρια ευρώ.Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε τη Δευτέρα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Γιάννης Μπενίσης.

Όπως είπε, οι δήμοι που έχουν μεγάλα χρέη προς την εταιρεία παραχωρούν τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης στην ΕΥΔΑΠ. « Ήδη, η Σαλαμίνα και τα Μέγαρα το έχουν κάνει ενώ ο Δήμος Μαραθώνα το σκέφτεται», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Γιάννης Μπενίσης εμφανίστηκε σίγουρος πως το νέο μοντέλο τιμολόγησης του νερού, με βάση τις κοινοτικές οδηγίες δεν θα οδηγήσει σε αυξήσεις τιμολογίων.
Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα που τρέχουν αυτή τη στιγμή από την ΕΥΔΑΠ, ο Γιάννης Μπενίσης στάθηκε στην κατασκευή των βιολογικών σταθμών σε Ραφήνα, Μαραθώνα και Δήμο Σαρωνικού.
Ειδικότερα, όσον αφορά το έργο αποχέτευσης και βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων του Μαραθώνα, ανέφερε ότι αναμένεται να κοστίσει περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει ήδη εγκριθεί και αναμένεται ολοκλήρωση σε δύο έτη από την έναρξή του. Σε σχέση με την καθυστέρηση που έχει υπάρξει, σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά περαιτέρω στοιχεία για τη χωροθέτηση του έργου, τα οποία και προσκομίζονται από τεχνικά κλιμάκια της εταιρίας και αναμένεται να ξεπεραστεί.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.