Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

«Οι Άθλιοι» της Ελλάδας του 2018

της Σοφίας Μπασκάκη
Ασφαλής είναι πλέον η Ελλάδα μετά τη σύλληψη άνεργου 24χρονου πατέρα, που έκλεψε δύο κουτιά βρεφικού γάλακτος, από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο Βόλο.
Οι υπεύθυνοι της αλυσίδας κατήγγειλαν το γεγονός και υπέβαλαν μήνυση κατά του 24χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε και τελικά συνελήφθη.

Η είδηση είναι γνωστή και δυστυχώς δεν αποτελεί πλέον έκπληξη σε κανέναν μια τέτοια «παράνομη» κίνηση. Δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που άπλωσε το χέρι να πάρει τροφή για το παιδί του χωρίς να έχει να πληρώσει. «Οι «Άθλιοι» είναι πάντα επίκαιροι ανά τους αιώνες και για όσο θα μαστίζει τον κόσμο αυτό η κοινωνική ανισότητα.
Το μεμπτό έγκειται στο αδίκημα αυτού καθαυτού ή στους λόγους που οδήγησαν σε αυτό;
Ο πατέρας μου είναι άγνωστος, δεν έχω ιδέα τι άνθρωπος είναι και ποια ανάγκη τον έφτασε σε αυτό το «θανάσιμο έγκλημα»… Να κλέψει δυο κουτιά βρεφικό γάλα για να ταΐσει το παιδί του.
Γνωρίζω όμως ότι υποσιτίζονται χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα, καταγεγραμμένα από τη Unicef, , γιατί πίσω από αυτά υπάρχει ένας πατέρας και μια μάνα που δεν μπορούν να τους εξασφαλίσουν το γάλα και το ψωμί.
Το αδίκημα της κλοπής, όπως είναι γνωστό, τιμωρείται από το νόμο, για αυτό και ενδεχομένως να μην αποτελούσε είδηση η σύλληψη του 24χρονου πατέρα, αν δεν παρεμβάλλονταν το γεγονός ότι το αδίκημα αφορούσε σε δύο συσκευασίες βρεφικού γάλακτος αξίας 40 ευρώ, που προφανώς χρειάζονταν ο νεαρός πατέρας για να ταΐσει το παιδί του.
Συγχαρητήρια στο γνωστό σούπερ μάρκετ που αμείλικτο τήρησε την τάξη του νόμου.
Τώρα, Έλληνα, μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος, καθώς ο «κακοποιός» συνελήφθη και δεν διατρέχεις κανένα κίνδυνο.
Τι κι αν κυκλοφορούν ελεύθεροι οι πολιτικοί προδότες που, επί δεκαετίες, σε καταληστεύουν ανελέητα κλέβοντας το μισθό σου, τη σύνταξη σου, το αναπηρικό επίδομα σου, τη ζωή σου την ίδια. «Μαζί τα φάγατε» Έλληνα, μόνο που εσύ πεθαίνεις καθημερινά μέσα στην ανέχεια και στην ανασφάλεια, ενώ αυτοί συνεχίζουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια.
Τι κι αν όλοι αυτοί, Έλληνα, σε οδήγησαν στην ανεργία και στην απελπισία… Στην απόγνωση και στις χιλιάδες αυτοκτονίες. Είναι νόμιμοι. Σε κλέβουν και σε ρημάζουν με νόμους που φτιάχνουν όπως τους εξυπηρετούν. Για να μπορούν να σε εξευτελίζουν Έλληνα και εσύ να μη μιλάς, μόνο να υπομένεις χωρίς να έχεις να ταΐσεις τα παιδιά σου.
Σε αναγκάζουν να ζεις μέσα στον εφιάλτη της ανεργίας ή με μισθό-χαρτζιλίκι, περιμένοντας φιλανθρωπίες, κοινωνικά μερίσματα του αέρα και συσσίτια της ντροπής, που για να τα έχεις πρέπει να πληροίς τις προϋποθέσεις της κοροϊδίας. Για να σου φταίνε μετά όλοι οι υπόλοιποι κατατρεγμένοι αυτής της Γης, που βρέθηκαν στη χώρα σου για να σου πάρουν τη δουλειά και τη μπουκιά από το στόμα, όπως νομίζεις. Την ίδια μπουκιά που στέρησε και σε αυτούς η ιμπεριαλιστική πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων.
Μια υγιής κοινωνία δεν ζει και δεν αναπτύσσεται μέσα από αυτές τις τακτικές. Αντιθέτως χρειάζεται ίσες ευκαιρίες προς όλους και όχι ληστρικές κι αντιλαϊκές καταδίκες που παρουσιάζονται ως «λύσεις.»  Επιβάλουν τους νόμους της διαφθοράς, εξαθλιώνοντας τον λαό και μετά τον τιμωρούν, αφού του τα στέρησαν όλα. Την αξιοπρέπεια, τα εργατικά δικαιώματα, το ψωμί του παιδιού του, την ίδια του την ύπαρξη.
«Στο σκοτεινό σημείο όπου βρίσκεται ο σημερινός πολιτισμός, ο άθλιος ονομάζεται ΑΝΘΡΩΠΟΣ, που αγωνιά κάτω απ’ όλα τα κλίματα και τα καθεστώτα, που στενάζει σ’ όλες τις γλώσσες». (Βικτόρ Ουγκό, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
 http://www.apopsi-tora.gr
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.