Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Σεισμός ταρακούνησε τον Μαραθώνα

image.ashx
Σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική και ιδιαίτερα στον Μαραθώνα
στις 22.24 το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είχε ένταση 4,3 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται κοντά στην Σταμάτα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών είχε ένταση 4,4 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 24 χιλιόμετρα ΒΑ της Αθήνας και δύο χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σταμάτας. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής, ενώ η διάρκειά του ήταν αρκετά δευτερόλεπτα.
Όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό: «οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου κατέγραψαν στις 22:24 ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προέρχεται από απόσταση 24 χιλιόμετρα ΒΑ της Αθήνας όπου εντοπίζεται και το επίκεντρο της δόνησης».
Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας παρουσιάστηκε καθησυχαστικός, καθώς όπως τόνισε, η περιοχή δεν έχει μεγάλα ρήγματα και δεν δίνει μεγάλους σεισμούς.
Η σεισμική δόνηση ήταν συνέχεια της σεισμικής ακολουθίας των τελευταίων ημερών στην ευρύτερη περιοχή ανατολικά της Πεντέλης. Σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν προκαλεί ιδιαίτερες ανησυχίες, ενώ το φαινόμενο παρακολουθείται.
Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, ανέφερε ότι «στη συγκεκριμένη περιοχή την περασμένη Τρίτη καταγράφηκαν 18 μικροσεισμοί. Ο σημερινός σεισμός αξίζει την παρακολούθηση».

http://www.zougla.gr/greece/article/isxiro-sismos-egine-es8itos-stin-atiki-1533492
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.