Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Απάντηση Π.Καμμένου στον Τ.Πάιατ για τα «περί ατυχήματος με Τουρκία»: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες... »

Απάντηση Π.Καμμένου στον Τ.Πάιατ για τα «περί ατυχήματος με Τουρκία»: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες... »Ηχηρή απάντηση προς Τουρκία και ΗΠΑ έδωσε ο Έλληνας ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ανήμερα της επετείου των Ιμίων με αφορμή τις προκλητικότατες δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή Τ.Πάιατ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι «υπάρχουμε και δεν μας έχει διαλύσει η Τουρκία» επειδή μας «σώζουν οι ΗΠΑ».
Ο Έλληνας ΥΕΘΑ σήκωσε το «γάντι» δηλώνοντας ότι: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες και θέλω εξ ονόματος της Ελληνικής Πολιτείας να το τονίσω ως διαβεβαίωση, σε ολόκληρη την Ελλάδα και ολόκληρο τον λαό, σε ολόκληρο το έθνος»

Την δήλωση την έκανε σήμερα στο ναυτικό οχυρό «Κοτρώνι» Μαραθώνα που είναι η Βάση Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού.
Ο υπουργός παραβρέθηκε στο μνημόσυνο των ηρωικώς πεσόντων πληρωμάτων ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού με ειδική αναφορά στο πλήρωμα του ελικοπτέρου που έπεσε σαν σήμερα πριν από 22 χρόνια στα Ίμια.
«Δεν θα υποστείλουμε ποτέ τις σημαίες, ούτε τα λάβαρά μας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους ήρωες και τις θυσίες τους. Έχοντας ως φάρο και πυξίδα τη θυσία τους, συνεχίζουμε την προσπάθεια για χαλύβδωση της εθνικής μας κυριαρχίας. Γι’ αυτήν αγωνίστηκαν και έπεσαν οι ήρωες Παναγιώτης Βλαχάκος, Χριστόδουλος Καραθανάσης, Έκτορας Γιαλοψός, Αναστάσιος Τουλίτσης, Κωνσταντίνος Πανανάς, Ελευθέριος Ευαγγέλου, αλλά και όλοι όσοι στο παρελθόν έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα» είπε χαρακτηριστικά.
Απευθυνόμενος δε στους συγγενείς των ηρώων τόνισε: «γνωρίζω ότι είναι αναλλοίωτος ο πόνος που βιώνετε. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι δίπλα σας. Δίπλα σας είναι και όλος ο ελληνικός λαός. Δίπλα σας είναι οι πολίτες που προχθές στους Λειψούς, χωρίς να είναι προγραμματισμένο, υποδέχθηκαν την κανονιοφόρο που πριν από λίγες ώρες είχε εμπλακεί σε επεισόδιο στα Ίμια προκειμένου να κάνουμε τη ρίψη στεφάνου στο σημείο που έπεσαν οι ήρωές μας.
Αυτή είναι η δύναμη που παίρνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από τον ελληνικό λαό, προκειμένου σε καιρό ειρήνης να ασκούνται σε συνθήκες πολέμου. Οφείλουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη, τιμή και δόξα σε αυτούς που δεν γύρισαν πίσω στους αγαπημένους τους, σε αυτούς που έδωσαν και δίνουν τη ζωή τους για την πατρίδα. Για τους σπουδαίους αυτούς Έλληνες θα ήθελα να σας καλέσω να αναφωνήσουμε «Αθάνατοι»».
Χθες στη συνέντευξη στο ΣΚΑΙ που παραχώρησε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ προκάλεσε  εντύπωση απαντώντας στο εάν η Ελλάδα μπορεί να αναμένει αμερικανική διαμεσολάβηση-βοήθεια σε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, με τον Πάιατ να απαντά ότι «Αυτό είναι μια… υποθετική ερώτηση και δεν απαντώ».
Μίλησε για "γεωστρατηγική" ασυμμετρία στην ισχύ μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, εννοώντας ότι η Τουρκία είναι πολύ ισχυρότερη, αλλά ότι η Ελλάδα... διασώζεται (ναι, έτσι ακριβώς το είπε!) από την στενή συμμαχική σχέση που έχει με τις ΗΠΑ! Οπως, προφανώς διασώζονται και οι Κούρδοι σύμμαχοί τους στην Συρία, αυτή την στιγμή...
Στην ίδια συνέντευξη εξέφρασε ανησυχία για ένα ενδεχόμενο «ατύχημα» στο Αιγαίο, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
«Η ανησυχία μου, ο φόβος μου, είναι το ατύχημα» τονίζει. Και προσθέτει: «Όσο έχετε αυτά τα φονικά περίπλοκα στρατιωτικά συστήματα που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο, υπάρχει πάντα φοβερός κίνδυνος ατυχήματος, το οποίο φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στη σχέση σας».
Δηλαδή δεν ευθύνεται η τουρκική επιθετικότητα, ούτε η αναθεωρητική πολιτική της Αγκυρας στο Αιγαίο για την στρατιωτική ένταση που μπορεί να προκαλέσει πόλεμο. Ευθύνονται "τα περίπλοκα στρατιωτικά συστήματα που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο", δήλωσε ο απίθανος Αμερικανός πρεσβευτής!
Σε όλα αυτά απάντησε σήμερα με τον κατάλληλο τρόπο ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος





Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.