Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Στα σκαριά ακόμη μία παραίτηση στον Δήμο Μαραθώνα


Βαρέλι δίχως πάτο… Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα… Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα… Αυτό είναι το πολιτικό σκηνικό με τις παραιτήσεις και τις ανεξαρτητοποίησεις, που δεν έχουν τέλος, στον Δήμο Μαραθώνα…
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Marathon Press, την Παρασκευή θα «σκάσει» ακόμη μία παραίτηση, από την παράταξη του Δημάρχου, Ηλία Ψηνάκη και πιο συγκεκριμένα από το Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Μάκρης. Τη θέση του θα πάρει ο κ. Λουκάς Μωραΐτης, όντας πρώτος επιλαχών.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας, θα πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά παραίτηση της πλειοψηφίας από το Τοπικό Συμβούλιο Νέας Μάκρης, μέσα σε διάστημα μικρότερο των 10 ημερών, ύστερα από την παραίτηση του τέως Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, Βασίλη Τσακυργιάννη (διαβάστε την επιστολή παραίτησης του κ. Τσακυργιάννη εδώ).

Οι λόγοι

Πρόκειται για ακόμη μία παραίτηση-διαμαρτυρία για την απραξία της Δημοτικής Αρχής; Το σίγουρο είναι ότι με τέτοιους ρυθμούς, πολύ σύντομα ο Δήμος Μαραθώνα θα σπάσει κάποιο άγνωστο, παγκόσμιο ρεκόρ παραιτήσεων… Το επίσης σίγουρο είναι ότι, πάρα τις τόσες παραιτήσεις-ανεξαρτητοποιήσεις που έχουν προηγηθεί μέχρι σήμερα από αιρετούς που δεν συμφωνούν με τη Διοίκηση Ψηνάκη, επιβεβαιώνεται ακόμη ένα ελληνικό γνωμικό: Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα…

Οι ανεξαρτητοποίησεις

Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη Ψηνάκη είναι οι κκ. Κώστας Τσίρκας, Βίκυ Σταυρακοπούλου, Αλέξανδρος Σόμογλου και Σπύρος Λιβαθηνός. Από την Ενωμένη Πολιτεία η κα Βάσια Αναστασίου και από τη Δύναμη Πολιτών η κα Σταυρούλα Δρακοπούλου.

Οι παραιτήσεις

Την πόρτα των παραιτήσεων «άνοιξε» ο κ. Αντώνης Θεοφιλάτος από τη Δημοτική Ενότητα Μαραθώνα, ο οποίος αποχώρησε μέσα σε διάστημα λίγων μόλις ημερών από το ξεκίνημα της νέας Δημοτικής Αρχής, με έντονους χαρακτηρισμούς για τη συμπεριφορά και τους τρόπους του Δημάρχου, Ηλία Ψηνάκη. Από την ίδια παράταξη, από Τοπικός Σύμβουλος Μαραθώνα παραιτήθηκε πριν λίγους μήνες και ο κ. Θανάσης Ραπτής.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε τις παραιτήσεις των κκ. Νίκου Τουρούκη και Ιορδάνη Λουίζου από την «Ενωμένη Πολιτεία», την παραίτηση του κ. Γιώργου Ζούρου από τους «Πολίτες» και του κ. Φώτη Δεληβοριά από τη «Δύναμη Πολιτών».
Από το Τοπικό Συμβούλιο Νέας Μάκρης έχουν παραιτηθεί η Ευγενία Φώη και ο Βασίλης Τσακυργιάννης. «Παραιτημένος» ήταν και ο κ. Μάκης Μεγαγιάννης, ο οποίος επανήλθε στα καθήκοντα του Συμβούλου με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ.
 https://news.marathonpress.gr
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.