Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Κολοσσιαία αεροπορική επιχείρηση αύριο μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου με σενάριο προσβολής του τουρκικού Στόλου

Κολοσσιαία αεροπορική επιχείρηση αύριο μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου με σενάριο προσβολής του τουρκικού ΣτόλουΕλληνικά μαχητικά F-16 και βρετανικά EF-2000 Eurofighter επιχείρησαν σήμερα στην περιοχή του Καστελόριζου, σε μικτά σενάρια μάχης στο πλαίσιο της άσκησης "Hνίοχος 2018", με τα τουρκικά μαχητικά να αποφεύγουν να πλησιάσουν για μία ακόμα φορά, ενώ αφίχθηκαν στην 117 ΠΜ σήμερα και τέσσερα μαχητικά F-16I μαζί με ένα C-130, αλλά αυτά αποτελούν μόνο μία μικρή πρόγευση του τι θα ακολουθήσει αύριο.

Αύριο η τεράστια πολυεθνική αεροπορική αρμάδα που ασκείται σε όλόκληρο το FIR Αθηνών με βάση την 117ΠΜ στην Ανδραβίδα και η οποία αποτελείται από ελληνικά μαχητικά όλων των τύπων που υπηρετούν στις Μοίρες της ΠΑ (F-16, F-4Ε Peace Icarus, Mirage 2000-5, τέσσερα αεροσκάφη από κάθε Μοίρα και δύο EMB-145H AEW&C), οι ΗΠΑ με 14 μαχητικά F-15Ε, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 6 Mirage 2000-9, η Βρετανία με 6 Eurofighter Typhoon FGR4, η Ιταλία με 6 Tornado και η Κύπρος με ελικόπτερο AW-139 και βέβαια οι Ισραηλινοί με F-16I, θα επιχειρήσουν μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου με μία συγκεκριμένη αποστολή:
Την προσβολή ναυτικής αποβατικής δύναμης! Συγκεκριμένα προβλέπεται η άσκηση στην καταστροφή των εναέριων μέσων του αντιπάλου και η καταβύθιση των κύριων και αποβατικών μονάδων επιφανείας του!
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι παραπάνω θα είναι σύμμαχοί μας (ειδικά οι Βρετανοί, οι Ιταλοί και οι Εμιρατιανοί) σε μια πιθανή σύγκρουση με τη Τουρκία, αλλά το σενάριο που δέχθηκαν να συμμετάσχουν είναι τόσο "φωτογραφικό" που πραγματικά το μήνυμα θα είναι πολύ ισχυρό, ειδικά από την ΠΑ και την ισραηλινή Αεροπορία.
Το pronews.gr θα έχει πλήρες ρεπορτάζ από την επιχείρηση, όπως και από τυχόν τουρκικές αντιδράσεις, αύριο κατά την διάρκεια όλης της ημέρας.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.