Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Κλείνουν τα Αστυνομικά Τμήματα Καπανδριτίου και Καλάμου. Λουκέτο και στην Τροχαία Μαλακάσας

Στον Αγ. Στέφανο μεταφέρεται το Τμήμα Καπανδριτίου, στον Ωρωπό το Τμήμα Καλάμου, στην Κηφισιά η Τροχαία Μαλακάσας.

Από τον Απρίλιο του 2015 είχε διαρρεύσει μέσω δημοσιευμάτων σε κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης το κλείσιμο των Αστυνομικών Τμημάτων Καπανδριτίου και Καλάμου με αναφορές στην υπερπληθώρα Αστυνομικών τμημάτων στην Β. Ανατολική Αττική που λόγω ελλείψεων υπολειτουργούν . Η αναδιάρθρωση-σύμπτηξη προοριζόταν αρχικά για τον Ιούνιο του 2015 και πιθανότατα ανεβλήθη λόγω πολιτικών εξελίξεων. Τον Οκτώβρη του προηγούμενου έτους η συζήτηση ξεκίνησε πάλι. Οι καταστάσεις για το οριστικό κλείσιμο φαίνεται πως ωρίμασαν τον προηγούμενο μήνα ενώ στην λίστα των καταργήσεων-συγχωνεύσεων προστέθηκε και η Τροχαία Μαλακάσας (Επισήμως Τροχαία Καπανδριτίου). Με τον αναπληρωτή Υπουργό προστασίας του Πολίτη να δηλώνει, προς το τέλος Αυγούστου σε δημοσίευμα ιστοσελίδας μεγάλης εφημερίδας, πως «η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας θα οδηγήσει σε καλύτερη αστυνόμευση». Στο ίδιο δημοσίευμα ο κ. Τόσκας μιλά για διαβούλευση που κράτησε ένα χρόνο και στην οποία συμμετείχαν ο Γ.Γ του Υπουργείου κ. Αναγνωστάκης, δήμαρχοι και βουλευτές. Για διαβούλευση με τοπικούς φορείς, που προηγήθηκε των αποφάσεων για συγχωνεύσεις, είχε μιλήσει ο Υπουργός και στην Βουλή απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Νικολόπουλου σε σχέση με τον Νομό Αχαΐας. Τα περί διαβούλευσης γεννούν ερωτήματα, μιας και όπως φαίνεται ο Δήμος και οι τοπικοί φορείς της περιοχής μας δεν συμμετείχαν σε ενεργή διαβούλευση, τουλάχιστον στον βαθμό που αφήνεται να εννοηθεί από τα δημοσιεύματα πως προηγήθηκε των αποφάσεων.
Επιπτώσεις και ερωτήματα.
*Είναι σημαντικό αν στις παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν σοβαρά υπόψη η γεωγραφική κατανομή, το οδικό δίκτυο, οι ιδιαιτερότητες και λοιπές ιδιομορφίες της κάθε περιοχής του Δήμου.
*Ελήφθη υπόψη η αύξηση του πληθυσμού λόγω τουρισμού κατά τους θερινούς μήνες; Για παράδειγμα στους Αγ. Αποστόλους και στον Βλαστό Καλάμου το καλοκαίρι λόγω του τουρισμού ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται και η απόσταση από το Τμήμα Ωρωπού στο οποίο μεταφέρονται οι αρμοδιότητες του αστυνομικού Τμήματος Καλάμου απέχει πολλά χιλιόμετρα .
*Σήμερα το Αστυνομικό τμήμα Καπανδριτίου εξυπηρετεί μια μεγάλη περιοχή από την Ιπποκράτειο Πολιτεία έως τον Βαρνάβα.
Ο Δήμος Ωρωπού είναι ιδιαίτερα μεγάλος σε έκταση. Πώς είναι δυνατόν να εξυπηρετούνται ο κάτοικοι Καπανδριτίου, Αφιδνών και Ιπποκράτειου Πολιτείας από Αυλώνα και Αγ. Στέφανο; Ο κόσμος θα καταφεύγει στο Τμήμα Αγ. Στεφάνου στον όμορο Δήμο Διονύσου που βρίσκεται μακριά και εκτός ορίων του Δήμου.
Θα αντέξει το Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Στεφάνου το βάρος της αστυνόμευσης μιας τόσο μεγάλης περιοχής;
Σημειωτέον ότι στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει επαρκής συγκοινωνία για να βρεθεί κανείς άμεσα στο πλησιέστερο Τμήμα.
*Ο πληθυσμός στη Μαλακάσα έχει πολλαπλασιαστεί μετά την δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών . Αν λάβουμε υπόψη και το κλείσιμο των αστυνομικών Τμημάτων και της Τροχαίας πώς θα μπορεί να εξυπηρετείται και να προστατεύεται ο κόσμος;
*Η Τροχαία καλύπτει τις ανάγκες για τροχαία ατυχήματα κλπ σε μια μεγάλη έκταση ορεινή και παραθαλάσσια από τα όρια του Αγ. Στεφάνου μέχρι το Δήλεσι στον Νομό Βοιωτίας. Πώς θα είναι πρακτικά δυνατό να καλυφθούν οι ανάγκες της περιοχής από την Τροχαία Κηφισιάς;
Χαμηλές προσδοκίες
Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Ρούσσης, στο δημοτικό συμβούλιο του Αυγούστου όπου κυρώθηκε το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για το Θέμα, μίλησε για δύο συναντήσεις που είχε με τον κ. Αλεξιάδη αλλά και μία με τον Υπουργό κ. Τόσκα στις οποίες έδωσαν ουσιαστικά κάποιες ελπίδες μόνο για την παραμονή- υπό όρους- της Τροχαίας. Το ρεζουμέ της τοποθέτησης του Δημάρχου είναι πως η Δημοτική Αρχή θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μην κλείσουν η Τροχαία και τα Αστυνομικά Τμήματα αλλά το αποτέλεσμα δεν γνωρίζουμε αν θα είναι αίσιο.
Δεν εγκαταλείπει τον αγώνα η Κοινότητα Καπανδριτίου
ΟΙ πολίτες στο Καπανδρίτι έχουν μαζέψει πάνω από 1500 υπογραφές υπέρ της παραμονής του Αστυνομικού Τμήματος. Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Ντάσης διερευνά την δυνατότητα να παρέχει ο Δήμος Ωρωπού τουλάχιστον στέγη στο Αστυνομικό Τμήμα ενώ με τις υπογραφές θα θέσει τους τοπικούς βουλευτές προ των ευθυνών τους.
Στις 31 Αυγούστου το δημοτικού συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα (μετά την αποχώρηση του Μιχάλη Χασιώτη) και εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:
«Ο Δήμος Ωρωπού είναι μια τεράστια περιοχή με αμέτρητα προβλήματα επιβίωσης για τους κατοίκους του στην Βόρεια Αττική. Τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, με κυβερνητικές αποφάσεις και αποφάσεις κρατικών οργανισμών και υπηρεσιών, φτωχαίνει ολοένα και περισσότερο την ποιότητα της ζωής του, με συνέπεια να καθιστά τους πολίτες που τον κατοικούν, πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Σήμερα ο Δήμος Ωρωπού, πάλι με κυβερνητική απόφαση που είναι προ των πυλών υλοποίησής της, κινδυνεύει να γίνει πόλος έλξης έκνομης δράσης, καθότι αποψιλώνεται η αστυνόμευση της περιοχής με την κατάργηση δύο (2) Αστυνομικών Τμημάτων, των Δημοτικών Κοινοτήτων Καλάμου και Καπανδριτίου, καθώς και του Τμήματος Τροχαίας Καπανδριτίου που εδρεύει στην Μαλακάσα.
Με την απόφαση αυτή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο κάτοικος του Δήμου Ωρωπού, ουδόλως αισθάνεται την προστασία που του οφείλει το κράτος, αλλά αντιθέτως γεμίζει από ανασφάλεια και την απογοήτευση της εγκατάλειψης, με αποτέλεσμα να αμφισβητεί και τις όποιες καλές προθέσεις του Κράτους, ακόμη και αυτήν την υποχρέωσή του στη νομιμότητα και όχι στην αυτοδικία για την προστασία τόσο του ίδιου όσο και της οικογένειάς του.
ΕΠΕΙΔΗ δεν μπορεί η όποια οικονομική αριθμητική σκοπιμότητα να υπερβεί την μέγιστη ανάγκη προστασίας και ασφάλειας του πολίτη που είναι αναφαίρετο αγαθό.
ΕΠΕΙΔΗ η απόφαση απομάκρυνσης της αστυνόμευσης είναι σίγουρο πως θα οδηγήσει σε χάος κακού, ανεξάρτητα ποιοι είναι σήμερα οι κυβερνητικοί υπολογισμοί.
ΕΠΕΙΔΗ ο Δήμος Ωρωπού φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί από την Πολιτεία, απογυμνωμένος από όλες σχεδόν τις δημόσιες υπηρεσίες και έχοντας μέσα στα όριά του οκτώ (8) ληστρικούς σταθμούς διοδίων.
ΕΠΕΙΔΗ θα γίνει εξαιρετικά εύκολο περιουσίες να λεηλατηθούν και οικογένειες να κινδυνέψουν με τραγικές απώλειες.
ΕΠΕΙΔΗ ο Δήμος Ωρωπού είναι αποφασισμένος να παρέξει κάθε διευκόλυνση για την παραμονή των παραπάνω Τμημάτων Τάξης και η Δημοτική Αρχή έχει προτάσεις σε ό,τι της ζητηθεί.
Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του Δήμου ΩΡΩΠΟΥ, μεταφέροντας την παράκληση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ,
ΖΗΤΑ την παραμονή των Αστυνομικών Τμημάτων των Δημοτικών Κοινοτήτων Καλάμου και Καπανδριτίου, καθώς και του Τμήματος Τροχαίας Καπανδριτίου που εδρεύει στην Μαλακάσα».
http://www.oroposnews.net
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.