Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Οι ΗΠΑ απέστειλαν πριν λίγο πολεμικό υλικό και σκάφη Ειδικών Επιχειρήσεων για την Δύναμη «Δέλτα» – Εν όψει σύγκρουσης με την Τουρκία

Εφθασαν οι ενισχύσεις. Από σπόντα στην κυριολεξία μάθαμε πως τελικά έφθασαν στην Ελλάδα τα ταχύπλοα τύπου Mark V.  Oι ΗΠΑ λοιπόν ενισχύουν τις ΕΔ. Οπως αναφέραμε και στο προηγούμενο άρθρο, υπάρχει πλέον η πεποίθηση, πως ενά θερμό επεισόδιο με την Τουρκία είναι κοντά.

Ετσι λοιπόν, η Ουάσινγκτον ενισχύει πλέον το ΠΝ με νέα οπλικά συστήματα.
Πως το μάθαμε αυτό; Πριν λίγες ώρες, έλαβε χώρα ατύχημα κατά τη μεταφορά του αμερικανικού σκάφους το πρωί στα Χανιά προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, τριαξονικό που μετέφερε σκάφος της αμερικανικής βάσης ενώ κινούνταν στην περιοχή του Βλητέ, υπό το βάρος του φορτίου που μετέφερε, εξετράπη της πορείας της και έπεσε έπεσε στο πρανές του δρόμου.
Στο σημείο έσπευσε γερανοφόρο όχημα για την ανάσυρση του βαρέος οχήματος από το χαντάκι γεγονός που οδήγησε σε διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα.
Αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει το δρόμο μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού του ογκώδους οχήματος.
Αξίζει να σημειωθεί οτι από το ατύχημα δεν κινδύνευσε κανείς.
Δείτε εικόνες:







Η αποκάλυψη αυτή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο πρόσφατα ξεκίνησε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση από τα Αμερικανικά αποθέματα 4 σκαφών ειδικών επιχειρήσεων τύπου Mark V. Τα σκάφη αυτά θα εξοπλίσουν την δύναμη Δέλτα.
Τα ταχύπλοα Mark V χρησιμοποιούνται από τους US Navy SEALS για την διείσδυση αλλά και αποχώρηση ομάδων υποβρυχίων καταστροφών. Ταχύτατα, αθόρυβα, με χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας στα ραντάρ.
Τα σκάφη έχουν ειδική σχεδίαση με γάστρα σχήματος V, κατασκευασμένο από αλουμίνιο τύπου 5086 έχουν 25 μέτρα, πλάτος 5,33 μέτρα, ύψος 5,33 μέτρα και το βύθισμα του 1,5 μέτρα.
Το εκτόπισμα του σκάφους, πλήρες φορτίου, είναι 57 τόνοι και το προωθητικό σκεύος περιλαμβάνει δύο κινητήρες MTU 12V396 TE94 που αποδίδουν 2.285 ίππους έκαστος και δύο υδροπροωθητές τύπου KaMeWa K50S, που επιτρέπουν στο σκάφος να επιτύχει ταχύτητα 47-50+ κόμβων σε Κατάσταση Θαλάσσης 2 και 25-35 κόμβων σε Κατάσταση Θαλάσσης 3.
Η εμβέλεια του σκάφους με ταχύτητα πλεύσης, είναι 550+ ναυτικά μίλια και η αυτονομία του για μία τυπική αποστολή φτάνει τις 12 ώρες.
Το πλήρωμα του Mark-V αποτελείται από 5 άτομα και μπορεί να μεταφέρει σε αντικραδασμικά καθίσματα εξοπλισμένους στρατιώτες, οι οποίοι κάθονται πίσω από το πλήρωμα εντός της καμπίνας.
Το ωφέλιμο φορτίο που μπορεί να μεταφέρει το Mark-V είναι 2.948 κιλά. Επιπλέον το σκάφος μεταφέρει δύο φουσκωτά σκάφη με δυνατότητα μεταφοράς 8 ανδρών έκαστο, τα οποία βρίσκονται σε ειδικό χώρο στην πρύμνη, από όπου μπορούν να εξαπολυθούν με ευκολία χάρις στη κεκλιμένη ράμπα που διαθέτουν.
Το Mark-V διαθέτει πέντε σημεία ανάρτησης πολυβόλων των 7,62 και 12,7 χλστ καθώς και βομβιδοβόλων των 40 χλστ. Επιπλέον στο σκάφος μπορεί να τοποθετηθεί μία τηλεχειριζόμενη πλατφόρμα εξοπλισμένη με ένα πυροβόλο των 25 χλστ, ενώ υπάρχει και υποδομή για τη χρήση αντιαεροπορικών βλημάτων FIM-92 Stinger.
Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός του σκάφους περιλαμβάνει Radar ναυτιλίας, GPS, σύστημα κινούμενου χάρτη, συστήματα επικοινωνιών που απαρτίζεται από συσκευές VHF-BTB, VHF-FM, UHF/VHF-FM, LOS/SATCOM, VHF-High Band, και σύστημα αναγνώρισης φίλου ή εχθρού (IFF).

3333 22222
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.