Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Οι γυναίκες αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Ωρωπού

Η γυναίκα μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό  ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Ωρωπού μέσα από τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Αυτό τονίστηκε στην Ημερίδα «Γυναίκα & Τοπική Τουριστική Ανάπτυξη», την οποία διοργάνωσαν η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης, με τη στήριξη της Κ.Ε.Δ.Ω., την Κυριακή 18 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας Καπανδριτίου.

Οι ομιλήτριες κατέθεσαν τις απόψεις τους για τις δυνατότητες που έχουν οι επιχειρηματίες γυναίκες σε μια αναδυόμενη τουριστικά και αναπτυξιακά περιοχή, ενώ κατέθεσαν και συγκεκριμένες προτάσεις για την προσέλκυση των τουριστών.
Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας κα  Δήμητρα Τοτόμη Σωτήρχου και η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης κα Αναστασία Μαραβέλια, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το ενδιαφέρον που έδειξαν τόσες πολλές και αξιόλογες γυναίκες για την Ημερίδα. Επίσης επεσήμαναν ότι οι θέσεις και οι προτάσεις που ακούστηκαν θα κατατεθούν και στη Δημοτική Αρχή, ώστε να αποτελέσουν το έναυσμα για τη λήψη αποφάσεων προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της περιοχής.

Όλες οι ομιλήτριες αναφέρθηκαν στην πρόοδο που εμφανίζει η γυναικεία επιχειρηματικότητα και ο ρόλος πουν μπορεί να παίξει στην ανάπτυξη μιας περιοχής που έχει όλες τις προϋποθέσεις για να κερδίσει το στοίχημα της επόμενης δεκαετίας τουριστικά, κάτι που θα σημάνει την προσέλκυση επενδύσεων και την βελτίωση του οικονομικού  status των πολιτών.
Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής μίλησε η Γενική Γραμματέας του Δήμου και Νομικός κα Μαρία Δέδε, η οποία παρουσίασε το σχέδιο του Δήμου για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και τον ιδιαίτερο όσο και ενεργό  ρόλο που καλείται να παίξει η γυναίκα στο νέο γίγνεσθαι.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος κ. Νεκτάριος  Κολαντζής αναφέρθηκε στο ρόλο που μπορούν να παίξουν οι νέοι άνθρωποι στην ανάπτυξη της χώρας και, κυρίως οι γυναίκες με τις ιδέες και τις προτάσεις τους, σε μια κοινωνία η οποία συνεχώς εξελίσσεται.  Η Ε.Ν.Α στηρίζει και ενθαρρύνει αυτές τις πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην αύξηση του τουριστικού προϊόντος μιας περιοχής.

Η τέως Γραμματέας Ισότητας Φύλλων κα Βάσω Κόλλια αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που έχει η γυναίκα μέσω της επιχειρηματικότητας να συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Κι αυτό σε σχέση με την βελτίωση της σχέσης της γυναίκας μέσα στην αγορά εργασίας παρά το γεγονός ότι ακόμη υπάρχουν πολλά προβλήματα.
Σημαντική ήταν η παρέμβαση της Περιφερειακής Συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής κας Ιωάννας Στεργίου, η οποία πρότεινε να υπάρξει ένα Φεστιβάλ εκδηλώσεων από το Δήμο που να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών και όχι ο κάθε Σύλλογος μεμονωμένα να κάνει μικρές εκδηλώσεις, χωρίς αντίκρισμα έξω από τα όρια του Δήμου. Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί ο αρχαιολογικός χώρος του Αμφιαράειου, ο οποίος είναι παγκόσμιο σημείο αναφοράς. Τέλος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας σε κάθε αναπτυξιακή τουριστική πρωτοβουλία μέσα από ανάλογες επιχορηγήσεις.

Εξαιρετική ήταν και η τοποθέτηση της κας Τζούλη Κούτσουρη, η οποία ως επιτυχημένη επιχειρηματίας αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη μιας ολοκληρωμένης τουριστικής αναπτυξιακής πρότασης για την περιοχή. Τόνισε τρία σημεία που χρειάζεται ο Δήμος να δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως είναι η δημιουργία Βιολογικού Καθαρισμού, η ανάπτυξη του Υδροβιότοπου και η ανάδειξη του Αρχαιολογικού Μουσείου στη Σκάλα Ωρωπού, το οποίο παραμένει κλειστό προς τους επισκέπτες.

Στην Ημερίδα παρέστησαν και μίλησαν  εκπρόσωποι επιχειρήσεων της περιοχής, όπως η κα Καίτη Οικονόμου,  που δραστηριοποιείται στο χώρο των Τουριστικών Γραφείων, η οποία τόνισε ότι βρίσκεται στο πλευρό των γυναικών που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο τουριστικό χώρο,  γιατί η γυναίκα μπορεί να πετύχει.

Τις ενδιαφέρουσες ομιλίες συνόδεψε με μουσικές μελωδίες στο πιάνο ο μαέστρος  κ. Γιώργος Βενετσάνος. Την εκδήλωση συντόνισε η Ειδική Συνεργάτης  για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στο Δήμο Ωρωπού, κα Ανδριάνα Λαμαπδαρίδου.

Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Βελτανιώτης ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση εκ μέρους του Δημάρχου κ. Θωμά Ρούσση και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ωρωπού κ. Σπύρος Καυκόπουλος, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κ. Μιχάλης Τόλιας, ο Πρόεδρος  της Δημοτικής Β/θμίας Σχολικής Επιτροπής κ. Γιώργος Μαντάς, ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. κ. Ανδρέας Θεοδώρου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ω. κ. Νίκος Μαντάς, η εκπρόσωπος της Κ.Ε.Δ.Ω. κα Σουλτάνα Μαμμή, ο τέως Αντινομάρχης κ. Ανδρέας Τσάκωνας, το μέλος της Δ.ΕΠ.ΙΣ. κα Βούλα Μπάρδη, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Πνευματικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού κα Βάσω Βλάχου, καθώς και ο Πρόεδρος των Πολυτέκνων κ. Γιώργος Στεφανουδάκης.




http://www.apopsi-tora.gr
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.