Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Πόλεμο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ εναντίον Τουρκίας «βλέπει» η Αγκυρα: «Συγκεντρώνουν αεροπορικές δυνάμεις εναντίον μας»

Τρόμος στην κυριολεξία  έχει καταλάβει τους Τούρκους οι οποίοι «διαπίστωσαν »  ιδίοις όμμασι την συμμαχία ελληνοαμερικανικού και ισραηλινοαμερινικού λόμπυ…στις ΗΠΑ, η οποία στρέφεται κατά της Τουρκίας και του Ερντογάν με όλα τα διαθέσιμα πολεμικά μέσα .

Η συμμαχία αυτή σύμφωνα με έγκριτο Τούρκο αρχισυντάκτη μεγάλης εφημερίδας φέρνει τον άξονα Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ και ΗΠΑ ταχύτατα σε έναν  πόλεμο κατά της Τουρκίας από όλες  τις μεριές λόγω των τεραστίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων  .
Πρόκειται για μια κίνηση την οποία εκτιμούν οι Τούρκοι ως μέγιστης σημασίας για τα τεκταινόμενα από εδώ και στο εξής στην Α.Μεσόγειο,  στην οποία λόγω της  συμμαχίας τους με τους Ρώσους αρχίζουν να «νιώθουν» ότι είναι πλέον περικυκλωμένοι από παντού.
Ο Ardan Zentürk αρχισυντάκτης της πασίγνωστης τουρκικής εφημερίδας  Star , ένας εκ των ιδρυτών  της τουρκικής ιδιωτικής τηλεοπτικής δημοσιογραφίας, και επικεφαλής του καναλιού Star TV News ανέφερε για το θέμα αυτό: «δεν θα σας πω ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι σήμερα  η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ βρίσκεται υπό τον έλεγχο των «εθνοτικών λόμπι», αυτό είναι γνωστό.
Η πολιτική των ΗΠΑ  στη Μέση Ανατολή καθοδηγείται από την  υπερδύναμη που ονομάζεται εβραϊκό λόμπι το οποίο  συνδέεται με τόσα δεινά στην περιοχή αυτή τα τελευταία χρόνια  .
Η Αμερικανο-εβραϊκή Επιτροπή (AJC) η οποία  ηγείται  του ισραηλινού λόμπι ελέγχει το αμερικανικό Κογκρέσο από το 1906. Αυτή η επιτροπή είναι σε συμμαχία «στην ίδια βάση» με την ελληνοαμερικανική επιτροπή  (Hellenic American Leadership Council-HALC)…και οι δύο μαζί είναι  εναντίον του Ερντογάν και της Τουρκίας ξεκάθαρα.
Οι δύο επιτροπές … HALC και AJC ( έλληνες και Εβραίοι) , πραγματοποιούν  ανοιχτή επίθεση μέσω αυτής της συμμαχίας , λαμβάνοντας από κοινού την  απόφαση .
Δύο από τους αντιπροέδρους, ο ένας από την Φλόριντα Κων/νος Μπιλιράκης  (HALC-Δημοκρατικός) και ο Ted Dutch  (AJC) Κογκρέσο, ηγούνται της ελληνο-ισραηλινής συμμαχία στο  Κογκρέσο  . Σύμπτωση, φυσικά όχι! ..
Κρίνοντας από ό, τι κάνουν, ο υπ ‘αριθμόν ένα εχθρός τους είναι  ο  ίδιος ο Ερντογάν. Κύρια αποστολή ελληνοαμερικανικού και ισραηλινοαμερικανικού  λόμπυ είναι  να «φέρουν»  τα πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο κάτω από την ελληνική -κυπριακή-ισραηλινή συμμαχία, με την  Τουρκία να είναι πλήρως  απενεργοποιημένη.
Υπάρχουν τουλάχιστον 36 μέλη, τα οποία υπέγραψαν μια κοινή επιστολή για το θέμα αυτό στο Κογκρέσο, και όλοι οι Αμερικανοί πολιτικοί πριν την λήψη οποιασδήποτε απόφασης τους  σε όλα τα μέτωπα, λαμβάνουν υπόψη τα δύο λόμπυ.
Κύριος εμπνευστής αυτού του σχεδίου είναι ο Νετανιάχου , ο οποίος υποστήριξε τη δημιουργία αυτής της ιστορίας στην  περιοχή και αυτός που «σφράγισε» την δημιουργία της  ελληνο-ισραηλινής στρατιωτικής συμμαχίας.
Έλληνες, Κύπριοι-Ισραηλινοί συγκεντρώνουν αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις συνεχώς και κάνουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις έναντι του «κοινού  εχθρού » της Τουρκίας , αναπτύσσοντας παράλληλα στρατηγικές που εκφράζονται ανοιχτά κατά του Ερντογάν.
«Λοιπόν, θα τελειώσει το ιμπεριαλιστικό παιχνίδι, ή όχι, δεν θα τελειώσει!»…… Και να θυμάστε, ότι η  παγκόσμια πάλη για την εξουσία και την ανεξαρτησία, θα συνεχιστεί μιας και  η διαδικασία έχει εισέλθει στο  πιο αδύναμο σημείο της.
Έχω ανησυχίες, όπως είπα  ότι το νέο παιχνίδι του ιμπεριαλισμού, θα είναι ένας πόλεμος που θα έχει κύριο στόχο την Τουρκία, για αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, διότι φαίνεται να έχουμε  μείνει πλέον μόνοι μας με αυτήν την επιλογή.
Τα μονομερή βήματα από τις παραπάνω χώρες  βασίζονται  στα πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο . Κύριος στόχος της στρατιωτικής συμμαχίας Ισραήλ-Ελλάδος-Κύπρου-Αιγύπτου  στο εγγύς μέλλον, είναι η Τουρκία η οποία θα  αντιμετωπίσει μια μεγάλη εθνική πρόκληση από τις δυνάμεις που την «περιμένουν στην γωνία» .
Προσπάθησαν στις 15 Ιουλίου 2016 με άλλο  σενάριο, τώρα όμως με το ερευνητικό πλοίο της Exxon , τον αμερικανικό  6ο στόλο στην Κύπρο λένε ότι, η ελληνο-ισραηλινή συμμαχία , σύμφωνα με επιστολή του ΥΠΕΞ Tillerson ,  » δεν θα επιτραπεί επουδενί  στην Τουρκία  η χρήση στρατιωτικής βίας στην Κύπρο». Αυτό είναι που μας έρχεται.
«Είμαστε μέσα σε μια τρομερή προδοσία της οποίας θα πρέπει να  διαδώσουμε το μέγεθος   από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις οι οποίες  είναι εκτός ελέγχου , από όπου και αν προέρχονται και πάλι», καταλήγει ο Τούρκος αρχισυντάκτης που γνωρίζει πολλά πάρα πολλά από αυτά που θα γίνουν.
   
Πριν λίγο η αμερικανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών με ειδική έκθεση στηλιτεύει τις κινήσεις στρατιωτικής συμμαχίας Τουρκίας- Ρωσίας και τη στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν της βόρειας Συρίας, σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατηγό  Ρόμπερτ Άσλεϊ, επικεφαλή της DIA (Defense Intelligence Agency).
Στη συγκεκριμένη αναφορά σημειώνεται η προσέγγιση με την κυβέρνηση Ερντογάν που επιχειρεί η Ρωσία, οι πωλήσεις στρατιωτικού υλικού (αναφορά στην πώληση των S-400 στη γείτονα) και η αυξανόμενη αλληλεπίδραση της Ρωσίας με την Αίγυπτο και τη Λιβύη, που «υποδεικνύουν τον στρατηγικό στόχο της Ρωσίας να ενισχύσει τη δυνατότητά της για προβολή ισχύος στη Μεσόγειο και στη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ, να επεκτείνει την επιρροή της στην περιοχή και να οξύνει τις υπάρχουσες τριβές εντός του ΝΑΤΟ».
Πήραν « τα μέτρα της Τουρκίας» οι ΗΠΑ εδώ και καιρό  , σύμφωνα με τα «σημάδια»…. και τώρα θα  τις « ράψουν  το σχετικό κουστούμι».       --- ---
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.