Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Επεισόδιο μέσα στο Πάσχα; Σε χώρους διασποράς κρίσιμα οπλικά συστήματα – Μετακινήσεις στρατιωτικού υλικού προς Εβρο-νησιά

Mετακινήσεις πολεμικού υλικού προς τις πρώτες γραμμές άμυνας στα νησιά κυρίως αλλά και σε Εβρο παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες. Η εντολή είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη όλων των δυνάμεων κατα μήκος όλων των συνόρων. Αυτό όπως αναφέραμε φαίνεται από την επιμέλεια και τα υλικά που έχουν δοθεί στις ακριτικές μονάδες.
Αυτόπτες μάρτυρες είδαν μεγάλες στρατιωτικές φάλαγγες να κινούνται με ότι πιο σύγχρονο διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός

Χτες ο φακός του Star, έπιασε τους αντιαεροπορικούς πυραύλους Patriot να μεταφέρονται σε  χώρους διασποράς. Επίσημα για ασκήσεις όπως είπαν, ανεπίσημα βρίσκονται ήδη στο «φυσικό χώρο» σε περίοδο έναρξης επιχειρήσεων.
Είναι φανερό πως οδεύουμε σε ένοπλο επεισόδιο με την Τουρκία. Τα στοιχεία, οι κινήσεις της Αγκυρας και οι πληροφορίες που φτάνουν δείχνουν αυτό ακριβώς το πράγμα. Το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι το πότε.
Κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, πάντως, εκφράζουν ανησυχία για το πώς θα εξελιχθεί η στάση της Άγκυρας το επόμενο διάστημα. Όπως λένε, το γεγονός ότι ανεβάζει τη θερμοκρασία δημιουργεί μία δυναμική, η οποία ενδεχομένως να καταστεί κάποια στιγμή ανεξέλεγκτη.
Η Τουρκία έχει αυξήσει την επιθετικότητά της τόσο σε ρητορικό όσο και επιχειρησιακό επίπεδο.
Αυτό που κάνει τους Επιτελείς να διατηρούν και να αυξάνουν σε κάποια χρονικά και γεωγραφικά σημεία την επιφυλακή ή το επίπεδο συναγερμού, έχει να κάνει και με το γεγονός πως η Τουρκία έχει εκδώσει παράτυπες NAVTEX και ΝΟΤΑΜ με τις οποίες πέρα από την παράνομη δέσμευση περιοχών στο Αιγαίο, το πράττει ακόμα και για ημέρες που θεωρητικά στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης δεν θα έπρεπε.
Συγκεκριμένα η Τουρκία έχει εξαγγείλει ασκήσεις ακόμα και μέσα στις Άγιες ημέρες του Πάσχα κάτι που παραβιάζει το Μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ για αποφυγή πραγματοποίησης ασκήσεων τις εθνικές και θρησκευτικές εορτές.
Κωσταράκος προς Τουρκία: «Μην τολμήσεις!»
Ο επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ με ανάρτηση του στο twitter έστελε σαφές μήνυμα στους «γείτονες» ότι:
«Η Αποτροπή αποτελεί βασικό συστατικό του Δόγματός μας και στηρίζεται σε δυο παράγοντες: Στις Δυνατότητες (που τις εχουμε) και στην Αποτρεπτική Στάση (που σημαίνει «μην τολμήσεις!»). Για να λειτουργήσει απαιτούνται και τα δυο. Συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν σημερα να τα προβάλουμε».
Αυτή είναι η ανάρτηση του Στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου:
Σήμερα, τουρκικά ΜΜΕ, έλαβαν εντολή από το καθεστώς του Ρ.Τ.Ερντογάν να παρουσιάσουν με έκτακτα δελτία την Άσκηση «Πυρπολητής».
Λανθασμένα μεταφέρθηκε στα ελληνικά ΜΜΕ η άποψη ότι οι Τούρκοι τρόμαξαν, φοβήθηκαν ή μπερδεύτηκαν με τα Ίμια κτλ.
Τα τουρκικά ΜΜΕ έλαβαν εντολή να κλιμακώσουν την ρητορική τους στη βάση των όσων αποφασίστηκαν στο χτεσινό τουρκικό Συμβούλιο Ασφαλείας, θέτοντας τα θεμέλια για το επόμενο στάδιο.
Γι αυτό και επινόησαν ότι το βασικό σενάριό της Ελληνικής άσκησης ήταν η ανακατάληψη βραχονησίδας και συγκεκριμένα των Ιμίων.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της μετάδοσης της είδησης προβάλλονταν πλάνα αρχείου από στρατιωτικές ασκήσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων τα οποία ήταν επιμελώς συνδυασμένα με οπτικοακουστικό υλικό του τουρκικού στόλου, δίνοντας την αίσθηση μιας ναυμαχίας.
Για εμπρηστική πρακτική μιλάει μέσα από τον προβοκατόρικο τίτλος της η εφημερίδα Milliyet.
«Ο Έλληνας «εμπρηστής» τρελαίνεται» είναι ο τίτλος της διαδικτυακής έκδοσης της Star, η οποία χρησιμοποιεί μια φωτογραφία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα: «Άλλη μια κίνηση από την Αθήνα για την αύξηση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε 12 νησιά ξεκίνησε μια άσκηση που ονομάζεται «Πυρπολητής.
Η εφαρμογή του ψευδώνυμου των Ελλήνων στρατιωτών που έκαψαν τα οθωμανικά πλοία τροφοδότησε σχόλια η Ελλάδα θέλει «ένα σκηνικό» έντασης» αναφέρει η Star
Και όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα:
«Η Ελλάδα έχει προσθέσει ένα νέο στοιχείο στις προκλητικές πρωτοβουλίες της για να τερματίσει τις έρευνες για το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της περιφέρειας της ΤΔΒΚ. Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ξεκίνησε μια ξαφνική άσκηση παρέμβασης που ονομάζεται «Πυρπολητής» σε 12 νησιά.»
Η ιστοσελίδα internethaber αναδημοσίευσε το βίντεο του τηλεοπτικού δικτύου NTV και έγραψε:
«Η Ελλάδα έκανε ακόμη ένα βήμα για να ανεβάσει την ένταση στο Αιγαίο. Η άσκηση ανακατάληψης βραχονησίδας επανέφερε μνήμες από την Κρίση των Ιμίων»
Το χειρότερο σενάριο
Ενώ το ένοπλο επεισόδιο είναι προ των πυλών, παραμένουν αιχμάλωτοι μέχρι νεοτέρας οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, καθώς, απορρίφθηκε η ένσταση που κατατέθηκε κατά της απόφασης για συνέχιση της προφυλάκισης τους στις Φυλακές Αδριανούπολης.
Φαίνεται δηλαδή πως ο στρατηγικός σχεδιασμός της Αγκυρας και προσωπικά του επιτελείου του Ρ.Τ.Ερντογάν δεν ήταν μόνο οι ψυχολογικές επιχειρήσεις κατά του Στρατού μας αλλά η αιχμαλωσία των Ελλήνων στρατιωτικών να λειτουργήσει ως «μοχλός πίεσης» εναντίον μας στο δρόμο προς το ένοπλο επεισόδιο.
Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων αξιωματικών υπέβαλαν ένσταση εναντίον της απόφασης-απόρριψης του αιτήματος αποφυλάκισης του 2ου Κακουργιοδικείου Αδριανούπολης σε διαφορετικό δικαστήριο.
Οι δικηγόροι χρησιμοποιώντας όλα τα περιθώρια του νόμου έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν σε διαφορετικό δικαστήριο για την ένσταση κι όχι απαραίτητα στο δικαστήριο που έλαβε την απόφαση αρχικώς. Το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να απαντήσει εντός 7 ημερών.
Σημειώνεται ότι το δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης δεν έγινε δεκτό με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη μόνιμη κατοικία των δύο στρατιωτικών στη γείτονα στην οποία θα μπορούσαν να διαμείνουν έως και την απαγγελία του κατηγορητηρίου.
Τι αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης για τη συνέχιση της προφυλάκισης
Το σκεπτικό των δικαστών που έλαβαν την απόφαση για συνέχιση της προφυλάκισης την Τρίτη, έχει ως εξής:
«Υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις που δείχνουν ότι υπάρχουν ισχυρές υποψίες σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι ύποπτοι, υπάρχει η άποψη ότι θα διαφύγουν από την Τουρκία σε περίπτωση που αφεθούν ελεύθεροι επειδή δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία. Οι αποδείξεις δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί. Υπάρχει η άποψη ότι ενδέχεται να τροποποιηθούν τα αδικήματα που διέπραξαν επειδή συνεχίζεται η έρευνα του ψηφιακού υλικού. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, ο τρόπος που έγινε και ότι το ανώτατο όριο της ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι πέντε χρόνια το μέτρο της κράτησης είναι εντός των ορίων της διακριτικότητας και η απόφαση για δικαστικό έλεγχο θα είναι ανεπαρκής αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησής τους και δεν θα υπάρξει αλλαγή στους όρους κράτησή τους».
Οι δυο στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης από τις 2 Μαρτίου.



Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.