Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Ραγδαίες εξελίξεις: Η Ρωσία αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις στη Ντούμα – Συνεδριάζει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ για επίθεση στη Συρία – Εμπλοκή και της Ελλάδας


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Συρίας. Η Ρωσία αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις στην πόλη Ντούμα, εκεί όπου υποτίθεται έγινε η χρήση χημικών ουσιών, ενώ στις ΗΠΑ συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας προκειμένου να αποφασίσει υπό τον Ντόναλντ Τραμπ αν και πότε θα ξεκινήσουν τα στρατιωτικά χτυπήματα στη Συρία.
Και κάπου εκεί μπαίνει και η Ελλάδα, αφού σήμερα αναμένεται να ανέβει για ακόμη μία φορά στο Πεντάγωνο ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ και αντιπροσωπεία Αμερικανών με σκοπό την μεταστάθμευση UAV’s στη Λάρισα.
Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν σκοπός είναι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις στη Συρία, αλλά ήδη στο΄αεροδρόμιο του Ηρακλείου της Κρήτης έχουν προσγειωθεί από χθες κατασκοπευτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και θεωρείται βέβαιο πώς θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αποστολές συλλογής πληροφορίες σε περίπτωση που τελικώς αποφασιστεί χτύπημα στη Συρία. 
Όπως μετέδωσε πριν από λίγο ώρα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύσσονται στην πόλη Ντούμα. «Είναι οι εγγυητές της νομιμότητας και της τάξης στην πόλη», ανέφερε σχετικά το ρωσικό υπουργείο.
Νωρίτερα σήμερα, τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης, έχουν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Ντούμα, που ήταν το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στην Ανατολική Γούτα, έξω από την Δαμασκό.
Η Ντούμα ήταν η τελευταία πόλη όπου είχαν τον έλεγχο αντάρτες, η οργάνωση Τζάις αλ Ισλάμ. Ένας εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο Γιούρι Γεφτουσένκο, μίλησε για ένα «ένα γεγονός-ορόσημο στην ιστορία της Συρίας»
Την ίδια στιγμή συνεδριάζει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας σήμερα στις ΗΠΑ και θα αποφασίσει μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ εάν θα προχωρήσουν σε πολεμικές ενέργειες στην Συρία ακόμα και υπό τον φόβο να υπάρξει άμεση πολεμική εμπλοκή με την μόνη χώρα που θα μπορούσε να αναμετρηθεί με τους Αμερικανούς, την Ρωσία.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις μετά την χθεσινή πολύ προκλητική δήλωση του Ν.Τραμπ κατά της Ρωσίας τονίζοντας πως «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» αναφορικά με το τι θα γίνει για την καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά στη Συρία (αλλά μη αποδεδειγμένη ως προς το τι ακριβώς έγινε και ποιος την διέπραξε) και πως δεν έχει ληφθεί καμία τελική απόφαση σχετικά με στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Πρόσθεσε όμως πως για τις ΗΠΑ «υπεύθυνες για το χτύπημα είναι η Ρωσία και η Συρία». Χθες αναχώρησε για την ανατολική Μεσόγειο το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν» με την ομάδα μάχης που το συνοδεύει αλλά δεν αναμένεται να φτάσει σε απόσταση βολής πριν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Και όπως είπαμε, μέσα σε όλα αυτά έρχεται και η επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στο Πεντάγωνο και μαζί αντιπροσωπείας Αμερικανών αξιωματούχων προκειμένου να κλείσουν την συμφωνία μεταστάθμευσης δύο UAV’s MQ-9 Reaper στη Λάρισα. Τα δύο UAV’s και το προσωπικό που τα υποστηρίζει βρίσκονται εδώ και εβδομάδες στη Λάρισα απ΄ όπου και θα επιχειρούν. Αναμενόταν η τυπική υπογραφή της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας. Κάτι που έγινε κι έτσι σήμερα επισημοποιείται η συνεργασία.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.