Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Αμερικανικό «χτύπημα» κατά Τουρκίας: «Ηρθε η στιγμή να αναγνωρίσουμε την Γενοκτονία των Αρμενίων» – Πρώην σύμβουλος του Ν. Τραμπ προετοιμάζει το έδαφος

Για αυτό και ο  Ερντογάν παρενέβη πριν λίγο με δήλωσή του στην Αρμενική Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης, λέγοντας  πως είναι “συνειδητή ευθύνη της Τουρκίας να μοιράζεται τον ιστορικό πόνο με τους Αρμένιους πολίτες”. Αλλά πρόκειται σαφέστατα για νεο-οθωμανικά τερτίπια και τίποτε άλλο .
«Το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων είναι ένα φλέγον ζήτημα τόσο μεταξύ των δύο χωρών, όσο και για τις σχέσεις της Τουρκίας με χώρες που την αναγνωρίζουν καταδικάζοντας παράλληλα της Τουρκία. Στο παρελθόν μάλιστα η Τουρκία έχει έρθει σε ρήξη με τη Γαλλία που αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Η σημερινή δήλωση Ερντογάν , έχει διττή «αποστολή», πρώτον να «μαζέψει» ψήφους στο εσωτερικό και δεύτερον να προλάβει τον Τραμπ σε μια πιθανή κίνηση …προ- αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων.
«Ο Τραμπ έχει τώρα την ευκαιρία να πράξει μια «μεγάλη κίνηση» για τη σφαγή πάνω από 1,5 εκατομμυρίων Χριστιανών  Αρμενίων από τα χέρια των Οθωμανών Τούρκων,» έγραψε ο Andy Soorab , στο twiter, ένας πρώην ειδικός βοηθός κατά την προεκλογική εκστρατεία του νυν προέδρου ,  έχοντας πληροφορίες εκ των έσω για το τι πρόκειται πιθανόν να πράξει ο Αμερικανός πρόεδρος το επόμενο διάστημα  .
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακοινώσουν τις ετήσιες δηλώσεις της κυβέρνησης  στις  24 Απριλίου,  ημερομηνία κατά την οποία άρχισαν οι μαζικές απελάσεις Αρμενίων το 1915, αποτελώντας την μαύρη επέτειο της αρμενικής γενοκτονίας.
«Ευτυχώς, αυτήν την  24 Απριλίου ο Τραμπ μπορεί να τελειώνει επιτέλους αυτήν την 37χρονη  προεδρική  κωμωδία με την στάση των ΗΠΑ στο θέμα αυτό,» είπε ο Soorab αναφερόμενος στην ημέρα μνήμης του αρμενικού ολοκαυτώματος .
«Δεν πρέπει ποτέ να κάνουμε πίσω , αλλά πρέπει να λέμε πάντα την αλήθεια για το κακό στην εποχή μας … διότι το κακό μπορεί να ευδοκιμήσει μόνο στο σκοτάδι», δήλωσε ο Τραμπ με την ευκαιρία αυτή.
Ο ίδιος ο Αμερικανός σύμβουλος ανέφερε επίσης τις επανειλημμένες αναφορές του Τραμπ για τις δολοφονίες χιλιάδων χριστιανών στη Μέση Ανατολή, τις σφαγές των χριστιανών, κυρίως στην Αίγυπτο και τη Συρία, όπου εξτρεμιστικές ομάδες τζιχαντιστών έχουν στοχεύσει στις μη μουσουλμανικές μειονότητες.
«100 χρόνια αργότερα, ο κύκλος της γενοκτονίας συνεχίζεται σε αυτό το μέρος του κόσμου σε μια νέα χριστιανική γενοκτονία του 20ού αιώνα», δήλωσε ο Soorab.
Ο πρώην Αμερικανός σύμβουλος  επέκρινε επίσης τον προκάτοχο του Τραμπ  Μπαράκ Ομπάμα, με σκληρά λόγια για την δική του ρητορική στο θέμα των Αρμενίων .
«Το χειρότερο απ ‘όλα ήταν ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αφού έκανε μεγαλοπρεπείς  υποσχέσεις για την αρμενο-αμερικανική κοινότητα το 2008 , δεν έδειξε τίποτα, «λυγίζοντας»  κάτω από την πίεση των τουρκικών πιέσεων», είπε, αναφερόμενος στην υποσχέσεις για αναγνώριση της γενοκτονίας των  Αρμενίων.
Οποιαδήποτε τέτοια κίνηση από τον Τραμπ ( αναγνώριση)   θα ήταν βέβαιο ότι θα «γκρέμιζε  τα φτερά» της Τουρκίας σε μια εποχή που οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ήδη σε ιστορικό χαμηλό .
Ειδικά μετά την απειλή  του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τις ΗΠΑ για τον πάστορα Andrew Brunson, το οποίο κατηγορεί ως μέλος της οργάνωσης FETO.
«Το πλήθος των συμβούλων του προέδρου Τραμπ θα πει στον πρόεδρο ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Η Άγκυρα θα απειλήσει με το τέλος του κόσμου» , δήλωσε ο Soorab.
«Ο  Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όμως υπονομεύει τα αμερικανικά συμφέροντα, φυλακίζοντας Αμερικανούς πολίτες , εκδιώκει Χριστιανούς , απειλεί να καταστρέψει το Ισραήλ, και ακόμη  απειλεί τις αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία », πρόσθεσε.
Tι είχε δηλώσει πριν ακριβώς ένα χρόνο ο Ν. Τραμπ
«Σήμερα θυμόμαστε και τιμάμε τη μνήμη αυτών που υπέφεραν στη διάρκεια (…) μιας από τις χειρότερες μαζικές ωμότητες του 20ου αιώνα», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του ο Αμερικανός πρόεδρος. «Πρέπει να θυμόμαστε τις ωμότητες ώστε να αποφεύγουμε να επαναληφθούν».
«Από το 1915 ενάμιση εκατομμύριο Αρμένιοι απελάθηκαν, σφαγιάστηκαν και περπάτησαν μέχρι να πεθάνουν στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», σημείωσε ο Τραμπ.
Οι Αρμένιοι εκτιμούν ότι ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι δολοφονήθηκαν συστηματικά την περίοδο εκείνη και πολλοί ιστορικοί καθώς και περισσότερες από 20 χώρες αναγνωρίζουν τη γενοκτονία των Αρμενίων.
Από την πλευρά της η Τουρκία επισημαίνει ότι οι θάνατοι αυτοί οφείλονταν στον εμφύλιο πόλεμο και τον λιμό, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 300.000 με 500.000 Αρμένιοι και άλλοι τόσοι Τούρκοι.
Η αναγνώριση της «επώδυνης Ιστορίας», εκτίμησε ο Τραμπ είναι «ένα κρίσιμης σημασίας βήμα για την ανοικοδόμηση ενός πιο δίκαιου και ανεκτικού μέλλοντος».
Η Τουρκία αντιτίθεται σθεναρά στη δήλωση Τραμπ για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας της χώρας  και έχει επανειλημμένως απειλήσει να επιτεθεί στις κουρδικές δυνάμεις στην Ιεράπολη της Συρίας, μια περιοχή όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει στρατεύματα.
Η ουσία όμως είναι ότι οι Τούρκοι  «χάνουν» παντού και από όλους και είναι πλέον «κολλημένοι στο τοίχο» , και είναι θέμα χρόνου ο Ερντογάν να θεωρηθεί ο νέος «Σαντάμ».
Υπενθυμίζουμε ότι μετά από εκατό και πλέον χρόνια έρχονται ξανά στην επιφάνεια,  οι τρομακτικές σφαγές των Αρμενίων πολιτών σε μια τεράστια κλίμακα, οι οποίες υλοποιήθηκαν  στο έδαφος της σημερινής Τουρκίας, και  είχαν στοιχίσει την ζωή 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων το 1915, όταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία άρχισε να απελαύνει συστηματικά και να σκοτώνει αδιακρίτου ηλικίας αρμενικό πληθυσμό.
Σήμερα οι Αρμένιοι που ζουν στην Τουρκία θεωρούνται ως μια  χριστιανική μειονότητα που θα λειτουργήσει ως πέμπτη φάλαγγα για τους νέο-οθωμανούς του Ερντογάν σε μια ενδεχόμενη σύρραξη ..είτε με τους Έλληνες …είτε με τους Ρώσους .
Οι περισσότεροι διεθνείς μελετητές από  29 χώρες αναγνωρίζουν τα γεγονότα που ξεκίνησαν το 1915 ξεκάθαρα και χωρίς υπεκφυγές ως μια από τις μεγαλύτερες μαζικές  , βίαιες και απάνθρωπες  γενοκτονίες της ανθρώπινης  ιστορίας .
Η Τουρκία, παραδέχεται ναι μεν ότι έλαβαν χώρα κάποιες «σφαγές» αλλά επιρρίπτει ……την ευθύνη στο πρώτο παγκόσμιο πόλεμο , και απορρίπτει τον όρο γενοκτονία.
Όλοι όμως γνωρίζουν το βρώμικο και αιματηρό ρόλο που διαδραμάτισαν αρχικά μια χούφτα Τούρκων Οθωμανών αξιωματούχων με  αρχή το ίδιο τον Σουλτάνο , ο οποίος έδωσε την εντολή για την μαζική εξόντωση εκατομμυρίων Αρμενίων, καθώς και χιλιάδες Οθωμανοί στρατιώτες και αξιωματικοί.
 
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.