Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Φωτιές σε Κερατέα

Βαρνάβας μια ανοχύρωτη πόλη Διαβάστε ΕΔΩ τα άρθρα απο τις πυρκαγιές του 2009 & 10

Κάποιοι παίζουν με την ζωή και τις περιουσίες μας. Τα ξερά χόρτα στους δρόμους μας έπνιξαν στην κυριολεξία. Φωτο από την οδό Ευρίπου.



-----------------------------------
Δημήτρης Καραστεφανής
16/06/2012 | 13:26
Τελευταία Ενημέρωση:
14:10 16/06/2012
Φωτιά στην Κερατέα, στην περιοχή Δροσιά, σε χαμηλή βλάστηση. Επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής, η φωτιά
δεν απειλεί σπίτια. Ωστόσο σημείωσε ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και η φωτιά κινείται προς το δάσος Δημολάκη. Σύμφωνα με τον δήμαρχο οι ισχυροί άνεμοι εμποδίζουν τις εναέριες προσπάθειες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο η φωτιά ξεκίνησε από εργάτες που έκαναν οξυγονοκόλληση στην περιοχή.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δασική έκταση, στην περιοχή Μεγάλη Σπηλιά, στη Νεάπολη Λακωνίας. Επιτόπου έχουν σπεύσει οκτώ οχήματα της Πυροσβεστικής, πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

Στο μεταξύ, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Σάββατο 16 Ιουνίου, σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Πελοπόννησο, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Πιο συγκεκριμένα, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προειδοποιεί για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς στις εξής περιοχές:

• Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Νήσων (Περιφέρεια Αττικής). • Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου). • Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Σκύρου, Εύβοιας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας). • Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Θήρας (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου). • Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Πηγή:

Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.