Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Δημοτικοί "συνεργάτες και υποτακτικοί" από το χωριό του Βαρνάβα στον Δήμο Μαραθώνα.

Του Μ. Αποστολόπουλου

Αντιπρόσωποι* από Βαρνάβα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Μαραθώνα είναι ο κ. Στάμου Πέτρος και η κα Αναστασίου Βασιλική με άγνωστη και απροσδιόριστη συμβολή στα κοινά.

Στο Ψηνακιστάν …

η συμμετοχή τους «στα κέντρα λήψης αποφάσεων» ακούγεται σαν ανέκδοτο, καθώς είναι γνωστό ότι στην διοίκηση αποφασίζει μόνο ένας και αυτός είναι ο δήμαρχος, δυστυχώς οι υπόλοιποι διατελούν ρόλο διακοσμητικό.
Όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση, οι «συνεργάτες» θα αντιδράσουν όταν θα χάσουν το «χαρτζιλίκι» από τις αντιδημαρχίες, προεδρίες και αντιπροεδρίες και ξαφνικά διαπιστώσουν ότι η διοίκηση δεν τα καταφέρνει τόσο καλά όσο νόμιζαν. Όμως από την άλλη  οι  “υποτακτικοί” προσβλέπουν στην καρέκλα που θα χάσουν οι άλλοι, ώστε να γίνουν οι ίδιοι συνεργάτες.
Άκρως προβλέψιμη αυτή η αντίδραση των «συνεργατών και υποτακτικών» της εκάστοτε διοίκησης, και βέβαια τεράστια η δική μας ευθύνη που τους ψηφίσαμε.
Μέσα από την σύντομη θητεία τους σε ενεργές θέσεις οι περισσότεροι αιρετοί κάνουν σαφές ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η πάρτι τους, και απώτερος σκοπός μία έμμισθη θέση.
Σε ανάλογο μήκος κύματος και οι δήμαρχοι, που με το ξεκίνημα της θητείας τους, «εμπιστεύονται» τις θέσεις ευθύνης στα πρωτοκλασάτα ονόματα της παράταξης, αλλά όπως είπαμε παραπάνω επειδή οι ψημένοι στα κοινά γνωρίζουν τους κινδύνους δεν βάζουν την υπογραφή τους τόσο εύκολα όπως θα έκανε το «φρέσκο αίμα των υποτακτικών».
Οι δήμαρχοι προτιμούν «συνεργάτες» άβουλους που δε θα σταθούν εμπόδιο στις αποφάσεις τους, που δεν έχουν μάλιστα και καμία διάθεση να συζητήσουν, άντε εκτός από τον δήμαρχο να συμμετέχει στην απόφαση κάποιος ειδικός σύμβουλος, κάποιος τρίτος, αλλά σίγουρα όχι αιρετός.
Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι αιρετοί φέρνουν αντιρρήσεις σε αποφάσεις, αυτομάτως, γίνονται χαλίκι στο παπούτσι του εκάστοτε δημάρχου, που με την πρώτη ευκαιρία θέλει να τους απαλλάξει.
Το δυστύχημα είναι ότι η δημοτική αρχή, εκτός από την απαξίωση του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου, θέλει να ευτελίσει και τον ρόλο των αιρετών.
Και στις δύο περιπτώσεις νερό στο μύλο αυτής της κατάντιας ρίχνουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης με την αδράνεια τους, δεν αποκλείω και την έλλειψη ουσιαστικού ενδιαφέροντος για την πόλη, και οι αιρετοί της συμπολίτευσης με την υποτακτικότητα και την ανοχή τους. 

*Χωρίς καμιά ιδιαίτερη προσφορά στο τόπο τους.

Διαβάστε ακόμα 

Για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης των πόρων στη τοπική αυτοδιοίκηση. 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.