Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

«Πόλεμος» για τα διόδια σε Καπανδρίτι - Ωρωπό

 Μεγάλη η αδιαφορία του Δημάρχου Μαραθώνα για τους Δημότες  σε Βαρνάβα και Γραμματικό - Οργή των κατοίκων
-----------------

Διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής
«Να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», ζητάει από την δημοτική αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι: "Οι Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ Καπανδριτίου & Ωρωπού τοποθετούνται και μάχονται ενάντια στις ληστρικές συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων, που από το 2009 με τα πολλαπλά και πανάκριβα διόδια καταληστεύουν τους πολίτες, πλουτίζοντας τους μεγαλοεργολάβους και τη διαπλοκή.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και συμμετέχουμε στις κινήσεις πολιτών και συλλογικοτήτων, που υπερασπίζονται το δικαίωμα στην ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση μέσω των εθνικών μας δρόμων.
Καταγγέλλουμε την πρόσφατη νέα σκανδαλώδη νομοθετική ρύθμιση που επικαιροποιεί τις συμβάσεις παραχώρησης, χαρίζοντας κι άλλα χρήματα από το Δημόσιο Ταμείο στους παραχωρησιούχους και προαναγγέλλει νέες αυξήσεις, νέους σταθμούς.
Απαιτούμε ως μόνη λύση: - να σταματήσει το σκάνδαλο των συμβάσεων παραχώρησης - να συνεχιστούν τα έργα στους οδικούς άξονες με δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο - να καταργηθούν οι πολλαπλοί σταθμοί διοδίων - να καταργηθούν οι 8 σταθμοί διοδίων που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Ωρωπού.
Επειδή η κατάσταση στο Δήμο μας, εξ αιτίας του αποκλεισμού μας από σταθμούς διοδίων, έφτασε σε οριακό σημείο και η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου φωνάζει «ως εδώ, να φύγουν τώρα», προτείνουμε:
- να κηρυχθεί ο Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
- να κηρυχθεί ανένδοτος αγώνας μέχρι να φύγουν τα διόδια. - να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι στο Δήμο μας όσοι βουλευτές ψήφισαν τις νέες σκανδαλώδεις ρυθμίσεις.
- το Δημοτικό Συμβούλιο, οι φορείς και οι συλλογικότητες, η κοινωνία, όλοι μαζί σε ενιαίο μέτωπο, με διαρκείς κινητοποιήσεις, να καταργήσουμε τα διόδια στην πράξη, μέχρι να φύγουν.
Ως εδώ! Να φύγουν τα διόδια, μαζί με αυτούς που τα ψήφισαν και τα επέβαλαν".

Πηγή: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.