Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ε.Β.Ε. Δήμου Μαραθώνος

Τη Πέμπτη 4/6 πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ε.Β.Ε. Δήμου Μαραθώνος στο Πολιτιστικό Κέντρο «Βασίλης Ρώτας». Τα θέματα που αποσχόλησαν την Γενική Συνέλευση ήταν:


1. H διαγραφή τελών και φόρων στους επαγγελματίες της εστίασης που έχουν καταλογιστεί από τον Καλλικρατικό Δήμο Μαραθώνος (Συμφώνα με τον νόμο 344/68 που εξαιρεί από την εικοσαετή χρέωση οφειλών τέλη και φόρους και τους χρονολογεί σε πενταετή χρέωση καθώς και ότι το ποσό των προστίμων και προσαυξήσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει το ήμισυ του κεφαλαίου), θέμα που την εισήγηση έκανε ο Μιχάλης Ζαχαρίας και ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση εξουσιοδοτήθηκε το προεδρείο να καταθέσει αίτημα για συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα.

Παρέμβαση έκανε ο κ. Παύλος Δημέλης, αντιπρόεδρος των επαγγελματιών εστίασης Αττικής, που διατηρεί ψαροταβέρνα στην Παραλία Μαραθώνα, που δήλωσε την αμέριστη στήριξη του στο δίκαιο αίτημα της Ένωσης Ε.Β.Ε. Δήμου Μαραθώνος.
2. Η διαφήμιση των επαγγελματιων - μελών της Ένωσης στις νέες στάσεις λεωφορείων, επί της Λεοφώρου Μαραθώνος που θα τοποθετηθούν από την Μ.Ε.ΔΗ.Μ., θέμα που την εισήγηση έκανε ο πρόεδρος Μανώλης Γεωργάτος και με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση των μελών συσταθηκε 3μελής επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Μανώλη Γεωργάτο, Γιάννη Ζουγανέλλη και Λεωνίδα Μεγαγιάννη που θα διαπραγματευτεί με την Μ.Ε.ΔΗ.Μ. για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής συμφωνίας.
3. Η διαγραφή των παλαιών και ανενεργών μελών από τα βιβλία και η επανεγγραφή των ενεργών μελών στα νέα βιβλία της Ένωσης, που την εισήγηση έκανε ο κ. Γιώργος Κέφος και ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από την Γενική Συνέλευση.
Πριν το κλείσιμο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης το λόγο ζήτησε και πήρε εκπρόσωπος του Συλλόγου Ασφαλισμένων ΟΑΕΕ Αττικής που ενημέρωσε τα μέλη της Ένωσης Ε.Β.Ε. Δήμου Μαραθώνος ότι είναι σε εξέλιξη ΨΗΦΙΣΜΑ που καλεί Εμπορικούς συλλόγους, Συλλόγους ΟΑΕΕ, Επιμελητήρια, κινήσεις πολιτών και κάθε Επιχειρηματία και αυτοαπασχολούμενο να δώσει το παρόν και να προσυπογράψει το ψήφισμα (https://secure.avaaz.org/el/petition/Proedros_tis_Dimokratias_Prothypoyrgos_Proedros_tis_Voylis_STOP_ston_paralogismo_toy_OAEE_Afiste_mas_aera_na_feroyme_ANA/?copy) που θα επιδοθεί: στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην Πρόεδρο Της Βουλής και στον Πρωθυπουργό έτσι ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να αρθούν ΑΜΕΣΑ οι αδικίες εις βάρος των επιχειρήσεων που δρουν και παράγουν ΑΕΠ εντός της χώρας μας!
Το παρών στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ε.Β.Ε. Δήμου Μαραθώνος έδωσαν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Λάσκος, ο οποίος συμμετείχε ενεργά και με προτάσεις, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Ε. Νέας Μάκρης κ. Βασίλης Τσακιργίαννης και τα μέλη κ.κ. Ευγενία - Αθηνά Φώη, Μάκης Μεγαγιάννης, Κώνσταντίνος Μεταξωτός και Δημήτρης Κατσάνος.

Ευγενία - Αθηνά Φώη (Τοπική Σύμβουλος Δ.Ε. Νέας Μάκρης - Συνεργάτιδα του «ΔΗΜΟΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»): «Θέμα τέθηκε για τις διαφημίσεις που μπορούν να μπουν σε στάσεις λεωφορείων από την εταιρεία του Δήμου την Μ.Ε.ΔΗ.Μ., και συζητήθηκε ο τρόπος που μπορεί αυτό να γίνει λαμβάνοντας υπόψη την καλύτερη εξυπηρέτηση των τοπικών καταστημάτων. Σημαντική κρίνεται η στήριξη της τοπικής αγοράς σε αυτό το θέμα έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρχει διαπραγμάτευση για τις τιμές και τον τρόπο που θα γίνουν οι συμβάσεις με τα τοπικά καταστήματα.
Το νέο Δ.Σ. του εμπορικού Συλλόγου φαίνετε αποφασισμένο να στηρίξει έμπρακτα την ανανέωση της τοπικής αγοράς, φέρνοντας προτάσεις και λύσεις για θέματα που αφορούν προηγούμενες οφειλές αλλά τρόπους ανάπτυξης. Αξίζει τον κόπο να γίνει μια συλλογική κίνηση από μέρους των καταστηματαρχών για την δυναμωση του Συλλόγου, έτσι ώστε να μπορέσει να μπει σε ροη η εξέλιξη της αγοράς. Όποιος ενδιαφέρεται για Διαφήμιση σε στάσεις λεωφορείων καλό είναι να έρθει σε επαφή με τον σύλλογο να δηλώσει το ενδιαφέρον του έτσι ώστε να υπάρχει μια συνεργατική πολιτική στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την Μ.Ε.ΔΗ.Μ.».

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.