Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΙΛΩΝ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ Προς τον κ. Ηλία Ψηνάκη ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Τα γράφουμε από το 2008 αλλά ποιος ακούει.... η μοναδική ομορφιά του Βαρνάβα, παραμένει αναξιοποίητη, έρμαια  λαθρο ξυλοκόπων, με διάσπαρτα σκουπίδια και μπάζα. Φροντίδα της τοπικής κοινότητας ανύπαρκτη. Ούτε ένας κάδος απορριμάτων. Περνάνε κάθε μέρα τα βλέπουνε ...αλλά από ευαισθησία σκίζουμε !!!
Την Πρόεδρο του Τοπικού συμβουλίου Βαρνάβα
Κα Χαρούλα Ασημακοπούλου και το Συμβούλιο.

1. Να φτιαχτεί νέο περίπτερο στην θέση του προηγούμενου που απομακρύνθηκε.
2. Ξυλοκάλαθα σκουπιδιών με ενσωματωμένους διαφορετικούς πλαστικούς κάδους ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο κλπ στο χώρο.


3. Να καθαριστεί τη κύτη της ρεματιάς καθ όλο το μήκος της, από λάστιχα, σακούλες και οικοδομικά σκουπίδια κλπ που δεν μπορούν να κάνουν οι εθελοντές
4. Να τοποθετηθούν δυο ξύλινα τραπέζια με τους αντίστοιχους πάγκους στο σημείο αυτό του περιπτέρου για να μπορούν οι οικογένειες και αυτοί που κάνουν βόλτα περιπάτου να καθίσουν να θαυμάσουν το τοπίο και να φάνε.
5. Διαμορφωθούν μικρά χωμάτινα μονοπατάκια περιπατητικής βόλτας, δεξιά και αριστερά της ρεματιάς με γεφυράκια και ξύλινα κάγκελα προστασίας. Το έργο να γίνει χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση μηχανημάτων.
6. Να οργανωθεί εκδήλωση αναδάσωσης- δενδροφύτευσης με συμμετοχή εθελοντών και μαθητών στην καμένη από τις πυρκαγιές πλευρά της ρεματιάς.
7. Να διατηρηθεί αναλλοίωτο το τοπίο – η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής -χωρίς καμιά απολύτως ανθρώπινη παρέμβαση.
8. Οργανωμένη πυρασφάλεια και φύλαξη τους θερινούς μήνες.
9. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ - Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να περιληφθεί η περιοχή με το μοναδικό πλατανοδάσος στην Ζώνη Ειδικής Προστασίας.

Υλοποίηση των παραπάνω πριν την Πρωτομαγιά του 2016, όπου προγραμματίζουμε να έχουμε την επόμενη εκδήλωση - για ΠΙΚ-ΝΙΚ ΟΛΟΙ εμείς οι ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ από Ν. Μάκρη, Μαραθώνα, Γραμματικό, Βαρνάβα όπως και φυσιολάτρες άλλων περιοχών της Αττικής.


ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ 

ΖΗΤΕΊΤΑΙ: Φυσιολάτρης Εθελοντής Δασολόγος για την συγγραφή  μελέτης κατασκευής μονοπατιών περιπατητικής βολτας στην ρεματιά Βαρνάβα (Πληροφορίες Δασαρχείο Καπανδριτίου ή από την σελίδα μας). 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: Υλοποίηση προβλεπομένων στο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, σχετικά με την Ρεματιά Βαρνάβα

Περισσότερα  στην Πηγή
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.