Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

«Βόμβα» Σάκη Αρναούτογλου για επιδείνωση του καιρού από Πέμπτη και πλημμυρικά φαινόμενα - Δείτε ποιες περιοχές αφορά

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ>>> 7ΗΜΕΡΗ ΠΡΌΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΎ ΒΑΡΝΆΒΑ«Βόμβα» Σάκη Αρναούτογλου για επιδείνωση του καιρού από Πέμπτη και πλημμυρικά φαινόμενα - Δείτε ποιες περιοχές αφορά
Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου «κρούει των κώδωνα» του κίνδυνου για μια πολύ σοβαρή επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη και μέχρι το Σάββατο, με οδηγίες για πρόληψη ενόψει της πιθανότητας να προκύψουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Αναλυτικά η προειδοποίηση του έμπειρου προγνώστη καιρού της ΕΡΤ:
«ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Πολύ σοβαρή η επιδεινωση του καιρού απο την Πέμπτη 30/11 έως και το Σάββατο 2/12στη δυτική και κυρίως στη βορειοδυτική Ελλάδα αλλά και στη γείτονα Αλβανία!
Οι συνεχόμενες και κατά διαστήματα έντονες βροχοπτώσεις (κάντε κλικ στους προγνωστικούς χάρτες) – καταιγίδες που αναμένονται απο την Πέμπτη και μέχρι περίπου την Κυριακή στην δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα (κυρίως Ηπειρο αλλά και στα νησιά του Ιονίου, την ορεινή δυτική Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά, και τη Δυτική -βορειοδυτική Πελοπόννησο) εκτός του ότι θα συνδυάζονται με κατά περιόδους πολύ ισχυρούς νοτιάδες 7-8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ, δεν αποκλείεται να προκαλέσουν και προβλήματα (τοπικές πλημμύρες, υπερχείλιση χειμάρρων-ποταμών- κίνδυνος κατολισθήσεων)! Ανάλογη ίσως και πιο δύσκολη δεν αποκλείεται να είναι η κατάσταση και στη γείτονα Αλβανία.
Αν πρόκειται λοιπόν να μετακινηθείτε απο την Πέμπτη και κυρίως απο την Παρασκευή έως και την Κυριακή στα παραπάνω προαναφερθέντα τμήματα καλο θα είναι:
– να ενημερώνεστε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
– να μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
– να ταξιδέψτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τις κεντρικές αρτηρίες και όχι τους δυσπρόσιτους και ερημικούς δρόμους.
– Να ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.
– να μην αγνοείτε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα δελτία καιρού της Ε.Μ.Υ. και τις υποδείξεις των τοπικών Aρχών, όπως η Τροχαία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική κλπ.
– να ελέγξτε την κατάσταση του αυτοκινήτου σας πριν από κάθε μετακίνηση
– να εξοπλίστε το αυτοκίνητο με τα απαραίτητα μέσα αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων (αντιολισθητικές αλυσίδες, αντιψυκτικά υγρά, ομπρέλες, αδιάβροχα, γαλότσες, φακό, κουτί πρώτων βοηθειών κλπ.)

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου».



Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:

7ΗΜΕΡΗ ΠΡΌΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΎ ΒΑΡΝΆΒΑ

Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.