Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Βροντερό ΟΧΙ των κατοίκων του Μαραθώνα: «Δεν θέλουμε τα σκουπίδια στο Γραμματικό!!!»

Του Γ. Κοντογιώργου
Την πρόθεσή τους να σταματήσουν με κάθε τρόπο τον ΧΥΤΑ που χωροθετήθηκε στο Γραμματικό, διατράνωσαν, με μουσική, πλακάτ και πανό, οι κάτοικοι του Βαρνάβα και του Γραμματικού στην πλειοψηφία τους αλλά κι από τον Μαραθώνα, την Νέα Μάκρη ακόμα και την Αθήνα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνος, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου.
Κυρίαρχο σύνθημα τους ήταν το «Δεν θέλουμε τα σκουπίδια στο Γραμματικό!!!» και στο επίκεντρο των διαμαρτυριών τους ο Δήμος Μαραθώνα και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Ηλίας Ψηνάκης αλλά και η Περιφεριάρχης Αττικής Ρένα Δούρου που όπως ισχυρίστηκαν παίζουν «βρώμικα παιχνίδια» με την υγεία των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνος.
Τελικά, μετά από έντονο διάλογο μεταξύ όλων των εμπλεκομένων πλευρών, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την ανάθεση της μελέτης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που θα ερευνήσει αφενός την καταλληλότητα του χώρου και αφετέρου τις τυχόν κατασκευαστικές αστοχίες και παραβάσεις που μπορεί να υπάρχουν.
Μακάρι οι διαδικασίες να τρέξουν γοργούς ρυθμούς έτσι ώστε να αποτραπεί το τεράστιο οικολογικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή μας, οφείλω όμως να δηλώσω ότι κρατάω μικρό καλάθι όσον αφορά το αποτέλεσμα, με δεδομένη την στάση της δημοτικής αρχής, άλλωστε μόνο τυχαία δεν ήταν η απουσία του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου!!!
Ο Αγώνας των κατοίκων θα πρέπει να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, φυσικά χωρίς ακρότητες, μέχρι την τελική δικαίωση!!!
Ο δρόμος θα είναι μακρύς...

 www.dimotisnews.gr
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.