Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Οι πρώτες αντιδράσεις για την ανάπλαση της πλατείας των Αφιδνών

Αλλάζει όψη η πλατεία στις Αφίδνες καθώς, ήδη, έχουν ξεκινήσει και προχωρήσει σημαντικά  οι εργασίες για την ανάπλασή της.

Οι εργασίες βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο, έχει οριοθετηθεί η πλατεία, έχουν πέσει τα τσιμέντα και έχουν κατασκευαστεί  οι ζαρντινιέρες και το σιντριβάνι, με στόχο τους επόμενους μήνες να έχει ολοκληρωθεί η ανάπλασή της πλατείας.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αλλάξει χρήση ο χώρος μπροστά από την εκκλησία, όπου ήταν πάρκινγκ και να γίνει μια μικρή όαση πρασίνου.
Βεβαίως, αυτή η ανάπλαση, ενώ όλοι οι κάτοικοι τη θεωρούν επιβεβλημένη για να αποκτήσει χρώμα η περιοχή, εν τούτοις πολλοί εκφράζουν σοβαρές αντιρρήσεις για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται.
Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι η όλη κατασκευή δεν δένει με την αισθητική του χώρου. Λένε ότι έπεσαν πολλά τσιμέντα για κατασκευές οι οποίες δεν χρειάζονται, γιατί ο χώρος ήταν μικρός και προτιμούσαν να γίνει μια επίπεδη πλακόστρωτη πλατεία με παγκάκια και φώτα, ώστε να μην κρύβονται τα καταστήματα και να έχει αέρα ο χώρος.
Μάλιστα κάποιος κάτοικος, με κάποια δόση υπερβολής, χαρακτήρισε την κατασκευή σύγχρονο «Σινικό τείχος» που δεν χρειάζονταν οι Αφίδνες. Αυτή  η κατασκευή είναι για πλατείες σαν αυτή του Συντάγματος και δεν πρόκειται για σύγχρονη κατασκευή, συμπλήρωνε.
Φυσικά υπάρχουν κι αυτοί οι οποίοι αν και δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, δηλώνουν ότι θα περιμένουν να ολοκληρωθούν τα έργα και να δούνε ακόμη και τη λειτουργικότητα  της νέας πλατείας και μετά να πάρουν θέση.
Σε κάθε περίπτωση η πλατεία των Αφιδνών δεν μπορούσε επί μακρόν να παραμένει πάρκινγκ, ήταν αναγκαία η ανάπλαση της και ορθώς η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε αυτή. Αν και το σχέδιο του έργου δεν βρίσκει σύμφωνους όλους τους κατοίκους, καθώς θεωρούν ότι αυτή η κατασκευή θα «πνίξει» το χώρο και την εκκλησία, αναμφισβήτητα στόχος είναι να γίνει καλύτερα από πριν. Το μη χείρον βέλτιστο.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.